ПРО ГРОМАДСЬКИЙ БЮДЖЕТ РОЗПОВІДАЛИ В СЕЛАХ ХМІЛЬНИЦЬКОЇ ГРОМАДИ

ПРО ГРОМАДСЬКИЙ БЮДЖЕТ РОЗПОВІДАЛИ В СЕЛАХ ХМІЛЬНИЦЬКОЇ ГРОМАДИ
15.06.2021
Сьогодні відбулися 2 інформаційні зустрічі в сільських населених пунктах Хмільницької громади, а саме в Порику та Широкій Греблі. Під час цих заходів мешканців поінформували про можливості участі в громадському бюджеті.

В якості лекторів виступили експерти громадської організації «ПРАВО» Володимир Плахотнюк та Тарас Носальський.



Під час заходу було обговорено нормативно-правову базу, яка регламентує проведення громадського бюджету, а також було зроблено акцент на параметрах бюджету участі.



Окремо було акцентовано увагу на процедурних питаннях, зокрема, що стосувалося підготовки та подач заявки, її попереднього розгляду структурними підрозділами міської ради, прийняття рішення про допуск заявки до голосування, а також процедура голосування та визначення переможців.



Захід відбувся в рамках реалізації проекту «Розвиток інструментів «civic tech» в Хмiльницькiй громаді», який впроваджується громадською організацією «ПРАВО», в партнерстві з Хмільницькою міською радою, Центром аналізу місцевої політики та Хмільницьким бюро правової допомоги, що реалізується межах програми «3D Project: Розвиток попри перешкоди. Стійке громадянське суспільство в часи пандемії та в майбутньому», що виконується Фондом Східна Європа за фінансової підтримки Європейського Союзу.