ПРО ПРОБЛЕМИ КОМУНІКАЦІЇ В ВАПНЯРСЬКІЙ ОТГ спілкувалися експерти громадської організації «ПРАВО»

ПРО ПРОБЛЕМИ КОМУНІКАЦІЇ В ВАПНЯРСЬКІЙ ОТГ спілкувалися експерти громадської організації «ПРАВО»
15.01.2018
Нещодавно, в Вапнярській об'єднаній територіальній громаді відбулося засідання «круглого столу», під час якого обговорювалися проблемні питання комунікації з громадськістю в Вапнярській ОТГ.

Участь в заході взяли експерти громадської організації «ПРАВО» Віталій Дорох та Олена Черній, а також селищний голова Олександр Горенюк, депутати Вапнярської ОТГ, посадовці, старости та громадськість.



Під час заходу було презентовано проект «Інструменти місцевої демократії в об’єднаних громадах: долаємо перешкоди». Віталій Дорох, зокрема, зазначив, що в рамках реалізації проекту передбачається проведення аналізу нормативно-правової бази, яка регламентує порядок проведення громадських слухань, внесення місцевих ініціатив, електронних петицій, а також проведення загальних зборів за місцем проживання.

Олена Черній зазначила, що, окрім аналітичного блоку, передбачено проведення навчання для посадовців ОТГ та громадськості.

Також учасники обговорили проблемні питання, які виникають в діяльності Вапнярської ОТГ, зокрема, здійснення закупівель, регуляторної політики, проведення консультацій з громадськості та залучення членів громадськості до процесів прийняття рішень, здійснення контролю в сфері благоустрою тощо.



Представники Вапнярської ОТГ домовилися про подальшу співпрацю з експертами громадської організації «ПРАВО» і погодилися обговорити окремі питання, які потребують детального аналізу, вже в приватному порядку.



Для довідки:

Проект «Інструменти місцевої демократії в об’єднаних громадах: долаємо перешкоди» реалізується громадською організацією «ПРАВО», в партнерстві з Центром аналізу місцевої політики та Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».