ПРОПОНУЄМО РАЗОМ ДОЛУЧИТИСЯ ДО РЕМОНТУ ДОРІГ!

ПРОПОНУЄМО РАЗОМ ДОЛУЧИТИСЯ ДО РЕМОНТУ ДОРІГ!
16.02.2013
Неодноразово в місцевих ЗМІ Хмільника лунали заклики долучитися до благоустрою міста. Але долучатися можна по різному… Можна взяти в руки лопати та віники і зробити все те, що мають робити комунальні служби… А можна спробувати змусити комунальні служби працювати належним чином… Це стосується, як прибирання прибудинкової території від снігу – так і ремонту автошляхів міста…

Цікаву пропозицію щодо другого варіанту мають активісти проекту «УкрЯма».

На їхню думку, згідно з чинним Державним стандартом України 3587-97, розміри ям на дорогах не повинні бути більше 0,5 м² або 6 см в глибину. Всі ями, які більше хоча б по одному параметру, повинні бути усунуті протягом 10-денного терміну (максимум!).
Стаття 40 Конституції України говорить: «Усі мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових і службових осіб цих органів, що зобов'язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк».
У разі бездіяльності органів виконавчої влади, відповідно до Закону України «Про прокуратуру», органи прокуратури мають право порушувати провадження про адміністративне правопорушення та вимагати притягнення осіб, які порушили закон, до іншої встановленої законом відповідальності.

То ж ми пропонуємо всім автолюбителям та пішоходам, які періодично чи кожен день отримують задоволення від наслідків господарювання міських очільників, скористатися можливістю, яку пропонує проект «УкрЯма». Якщо потрібна буде допомога – ми тільки з радістю…

Більше про проект «УкрЯма» можна дізнатися ТУТ.