Пропозиції «Молодіжної Ради» буде відхилено?

Пропозиції «Молодіжної Ради» буде відхилено?
12.10.2011
Пропозиції громадської організації «Молодіжна Рада» за результатами проведення громадської експертизи буде розглянуто на засіданні виконавчого комітету Хмільницької міської ради в жовтні. Вже підготовлено проект рішення з цього питання, з якого видно, що виконавчий комітет має намір відхилити пропозиції «Молодіжної Ради».

Нагадаємо, що пропозиції стосувалися затвердження Методики відбору громадських інспекторів з благоустрою території міста Хмільника та контролю за їх діяльністю.


В рамках проекту громадської організації «ПРАВО» під назвою «Школа громадської експертизи» було проведено три громадських експертизи діяльності виконавчих органів Хмільницької міської ради. Пропозиції про двом з них було враховано з певними поправками. Пропозиції за результатами третьої експертизи мають намір відхилити взагалі.


В наступних публікаціях ми обов’язково дамо правову оцінку такого кроку виконавчого комітету Хмільницької міської ради, а зараз пропонуємо вам ознайомитися з проектом самого рішення, яке мають намір винести на засідання виконкому.



Про розгляд пропозицій Хмільницької міської молодіжної громадської організації «Молодіжна рада»


 

Розглянувши пропозиції Хмільницької міської молодіжної громадської організації «Молодіжна рада» щодо затвердження методики відбору громадських інспекторів благоустрою території міста Хмільника та оцінки їхньої діяльності, враховуючи Наказ Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 16 січня 2007 року №7 «Про затвердження Положення про громадський контроль у сфері благоустрою населених пунктів», керуючись Законом України «Про благоустрій населених пунктів» від 6 вересня 2005 року №2807-IV та ст. 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконком міської ради



В И Р І Ш И В:


1. Відхилити пропозиції молодіжної громадської організації «Молодіжна рада» у зв’язку із затвердженим центральним органом виконавчої влади з питань житлово-комунального господарства Положенням про громадський контроль у сфері благоустрою населених пунктів;


2. У разі отримання заяв від ініціативних громадян міста, щодо призначення їх громадськими інспекторами благоустрою м. Хмільника, доручити управлінню ЖКГ та КВ міської ради провести співбесіду з вищевказаними громадянами та перевірити їх знання з основ законодавства з питань благоустрою населених пунктів, після чого підготувати відповідне розпорядження міського голови;

3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради С.А. П’ятківського.

 

Міський голова В.П. Грушко