РЕГУЛЯТОРНА ПОЛІТИКА ПО ХМІЛЬНИЦЬКИ…

РЕГУЛЯТОРНА ПОЛІТИКА ПО ХМІЛЬНИЦЬКИ…
21.05.2013



znak_oklykuЄ підозра, що в Хмільнику хочуть затвердити регуляторний акт, який не внесений до річного плану діяльності з затвердження регуляторних актів на 2013 рік, без дотримання відповідної процедур. Таку тезу було озвучено під час круглого столу, який стосувався положення про надання послуг в сфері розваг.


Справа в тому, що в річному плані зазначено, що затвердити мають Положення про порядок надання послуг у сфері розваг на території міста Хмільника. А от оприлюднено та проводиться громадське обговорення Положення про порядок надання послуг у сфері організування відпочинку та розваг на території міста Хмільника. Можливо комусь здається, що ці дві назви дуже схожі, але друге положення має набагато ширшу сферу застосування.


Закон передбачає можливість затвердження актів, які не були внесені до річного Плану діяльності. Але цю процедуру намагаються знехтувати.


Зважаючи на те, що законодавство постійно змінюється, ми вирішили дізнатися, чи може міська рада знехтувати процедурою і все ж таки винести Положення про порядок надання послуг у сфері організування відпочинку та розваг на території міста Хмільника на розгляд сесії. Саме тому на ім’я міського голови було надіслано відповідний запит. Пропонуємо його для ознайомлення:


ЗАПИТ НА ІНФОРМАЦІЮ


Шановний Василь Пилипович!


На підставі ст. 40 Конституції України, ст. 1, 3, 5, 13, 14, 19 Закону України «Про доступ до публічної інформації» №2939-VI від 13 січня 2011 року прошу Вашого сприяння у реалізації мого, закріпленого ст. 34 Конституції України, громадянського права на отримання інформації.


Відповідно до статті 32 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», планування діяльності міських рад з підготовки проектів регуляторних актів здійснюється з урахуванням вимог частин третьої та четвертої статті 7 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».


В друкованих засобах масової інформації, а також на Офіційному сайті міста Хмільника було оприлюднено проект рішення Хмільницької міської ради «Про затвердження Положення про порядок надання послуг у сфері організування відпочинку та розваг на території міста Хмільника». Але такий проект регуляторного акту відсутній в Плані діяльності Хмільницької міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2013 рік, який був затверджений рішенням Хмільницької міської ради №927 від 29 листопада 2012 року.


Відповідно до вимог частини 4 статті 7 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», якщо регуляторний орган готує або розглядає проект регуляторного акта, який не внесений до затвердженого цим регуляторним органом плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів, цей орган повинен внести відповідні зміни до плану не пізніше десяти робочих днів з дня початку підготовки цього проекту або з дня внесення проекту на розгляд до цього регуляторного органу, але не пізніше дня оприлюднення цього проекту.


На скільки відомо з офіційних джерел, жодних змін до Плану діяльності Хмільницької міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2013 щодо внесення до плану проекту рішення Хмільницької міської ради «Про затвердження Положення про порядок надання послуг у сфері організування відпочинку та розваг на території міста Хмільника» не вносилося. Не зважаючи на це, Положення про порядок надання послуг у сфері організування відпочинку та розваг на території міста Хмільника наразі вже оприлюднено в друкованих засобах масової інформації та на Офіційному сайті міста Хмільника. а також ведеться його обговорення.


Керуючись вищевикладеним, а також зважаючи на те, що стаття 19 Конституції України зобов’язує органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадових осіб діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України, прошу надати мені, витяг з нормативно-правового акту (прошу вказати назву документу, дату його затвердження та конкретну статтю), який дозволяє Хмільницькій міській раді, її виконавчому комітету та посадовим особам Хмільницької міської ради знехтувати вимогами частини 4 статті 7 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» під час підготовки та розгляду проекту регуляторного акта, який не внесений до Плану діяльності Хмільницької міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2013 рік, а саме - проекту рішення Хмільницької міської ради «Про затвердження Положення про порядок надання послуг у сфері організування відпочинку та розваг на території міста Хмільника».


Заздалегідь дякую Вам за увагу до цього звернення і не сумніваюся, що Ваша компетентна співпраця відповідатиме курсу на реалізацію принципу верховенства права та забезпечення прозорості діяльності органів влади, проголошеному керівництвом нашої держави.


Принагідно хочу зазначити, що, у відповідності до ч. 2 статті 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації» відповідь не по суті запиту вважається неправомірною відмовою в наданні інформації.