РИЗИК ВИНИКНЕННЯ КОРУПЦІЇ ПІД ЧАС ПРОВЕДЕННЯ КОНКУРСУ ДЛЯ ГРОМАДСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ ЗАЛИШАЄТЬСЯ

РИЗИК ВИНИКНЕННЯ КОРУПЦІЇ ПІД ЧАС ПРОВЕДЕННЯ КОНКУРСУ ДЛЯ ГРОМАДСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ ЗАЛИШАЄТЬСЯ
03.04.2013
znak_oklykuДепартамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА відмовився врахувати пропозиції громадської організації «ПРАВО» щодо вдосконалення Порядку проведення конкурсу для громадських організації та творчих спілок на отримання фінансування. Чиновники вважають, що громадською організацією «ПРАВО» необґрунтовано проведено експертизу діючого Порядку, а не проекту Порядку».

Також Департамент відмовився створити робочу групу, яка мала б узгодити внесення змін до Порядку проведення конкурсу, з метою уникнення загроз виникнення корупції. Таким чином чином залишається невизначеним низка питань, які, на думку експертів громадської організації «ПРАВО», потребували першочергового вирішення, зокрема:

- не встановлено максимальну кількість заявок, які може подавати одна організація;

- не приведено у відповідність пріоритети конкурсу до пріоритетних напрямків Обласної програми сприяння розвитку громадянського суспільства у Вінницькій області на 2012-2015 роки, в рамках якої, власне, цей конкурс і відбувається;

- не визначено, які суми передбачено в рамках кожного пріоритетного напрямку конкурсу, а також яку максимальну суму фінансової підтримки може отримати організація в рамках одного проекту;

- не врегульовано конфлікт інтересів, який може виникнути під час роботи конкурсної комісії тощо;

Варто зазначити, що з окремими пропозиціями громадської організації «ПРАВО» Департамент начебто й погодився, пообіцявши врахувати деякі з них в подальшій роботі. Це передусім стосується врегулювання питань перерахування коштів на рахунки організації переможця конкурсу, введення обов’язковості укладання угоди між організатором конкурсу та організацією переможцем, запровадження чіткого та прозорого механізму звітності за результатами реалізації проектів.

Scan_vidpovidScan_vidpovidScan_vidpovid