Самоорганізація населення для розвитку місцевих громад

Самоорганізація населення для розвитку місцевих громад
27.09.2011
23 вересня в Одесі відбувся всеукраїнський семінар на тему «Самоорганізація населення для розвитку місцевих громад». Участь в семінарі взяли представники громадської організації «ПРАВО» Володимир Плахотнюк та Тетяна Шевчук.
Захід відбувся в рамках проекту Всеукраїнської громадської організації «Асоціація сприяння самоорганізації населення» під назвою «Кращі практики самоорганізації населення для розвитку місцевих громад», за підтримки програми «Схід-Схід: партнерство без кордонів» Міжнародного фонду «Відродження»

Метою заходу було поширити та узагальнити приклади успішного вирішення місцевих проблем органами самоорганізації населення (ОСН) та їхнього системного розвитку як інститутів реального народовладдя, а також залучити нових активних учасників до руху самоорганізації.

Під час семінару було представлено роботу органів самоорганізації населення міст Вінниця, Одеса, Луганськ очима учасників стажування, яке відбулось з 21 по 27 червня цього року. До речі, участь в зазначеному стажуванні взяв представник громадської організації «ПРАВО» Володимир Плахотнюк.

Олексій Орловський директор Програми “Посилення впливу громадянського суспільства” Міжнародного фонду “Відродження”, вкотре наголосив про необхідність створення відповідних умов для ефективної діяльності органів самоорганізації населення. Повідав можливі варіанти вирішення конфліктних ситуацій з представниками влади.