Щеплення. Так чи ні?!

Щеплення. Так чи ні?!
08.08.2010
Дане питання собі задавала чи не кожна українська сім’я коли доходила справа до щеплення їхнього чада.

Що вибирати? Зробити щеплення сумнівної якості (в основному виробництва Індії) й думати, що дитина захищена від можливих епідеміологічних недуг; чи не експериментувати на здоров’ї дитини й надати перевагу природному імунітету для боротьби з можливими вірусами.

Питання більш ніж серйозне. Від його рішення залежить не тільки подальше здоров’я дитини, виявляється від наявності чи відсутності щеплень залежить чи зможе Ваша дитина скористатися наданим їй законодавством України правом на дошкільну освіту.

Ось тут і виникає основна проблема для молодої сім’ї: письмово відмовився від щеплення дитини – забудь про дошкільну освіту. Звичайно, якщо не вдасться «домовитися іншим шляхом» й все ж таки отримати жадану перепуску для дитини в дитячий заклад.

Питання лише в ціні, але тут виникає логічне питання: для чого лікарі дозволяють батькам письмово відмовитися від щеплення дитини, щоб потім констатувати факт – без щеплення дитини в дитячий садок не отримає відповідні документи?!

Погодьтесь підозріла картина з погляду «боротьби за здорове суспільство».

Щоб зрозуміти звідки ноги ростуть і як діяти батькам в такій ситуації, мною було надіслано депутатський запит до головного лікаря центральної районної лікарні В.П.Сивака.

Наразі очікую на змістовну відповідь.

Віктор Гричанюк