Що? Де? Коли? Рік Молоді в Хмільнику...

Що? Де? Коли? Рік Молоді в Хмільнику...
02.04.2009
Починаючи з жовтня 2008 року в Україні тривав проект «Реалізація та захист права на інформацію про молодіжні програми». Він мав на меті сприяння та покращення реалізації права на доступ до інформації про молодіжні програми та їх фінансування на загальнодержавному та місцевих рівнях, навчання та активізацію організацій у реалізації права на інформацію. У Вінницькій області координатором проекту була громадська організація «ПРАВО».
У першому етапі проекту громадські організації та їхні представники перевіряли «пасивний доступ до інформації» що стосується молоді: офіційні веб-сайти (сторінки) управлінь та відділів органів влади у справах молоді щодо відповідності Постанові Кабінету Міністрів №3 «Про порядок оприлюднення у мережі Інтернет інформації про діяльність органів виконавчої влади».

Ця постанова встановлює вимоги до мінімального наповнення веб-сайтів органів влади та їхніх структурних підрозділів. Також постанова зобов’язує органи влади та їх структурні підрозділи публікувати новини про діяльність, оприлюднювати інформацію про програми, які виконуються органом, та їх фінансування, звітність про виконання бюджетів.

Моніторингу підлягали веб-сайти обласних державних адміністрацій, місцевих рад міст обласного значення, районних держадміністрацій, Міністерства у справах сім’ї, молоді і спорту.

Проаналізувавши веб-сайт Хмільницької міської ради, координатором від громадської організації «ПРАВО» було надіслано лист на імя міського голови, який містив пропозиції щодо покращення доступу до інформації про діяльність відділу у справах сім'ї та молоді міста Хмільника та запропоновано розмістити на веб-сайті Хмільницької міської ради інформацію, як це вимагає вже згадана вище Поснанова Кабінету Міністрів. .

Оприлюднення такої інформації дозволило б не лише виконати норми чинного законодавства, а й сприяло б покращенню взаємодовіри та партнерства між владою та громадським організаціями.

З міської ради була отрмана відповідь, що зауваження досить слушні та будуть враховані. Але зважаючи на те, що в листі-відповіді не було вказано конкретних термінів коли, координатором проекту був підготовлений інформаційний запит, в якому містилася вимога надати відповіді на деякі питання. Такий крок був необхідний з наступних міркувань: поки міська влада «розкачається» ми зможемо розмістити цю інформаію в себе на сайті для всіх зацікавлених. В цьому був певний «спортивний» інтерес – хто виявиться вправнішим. Результати чомусь не здивували: Координатором була отримана відповідь – на сайті ж міської ради «глухо»... Для тих, кого цікавить така інформація, розміщуємо зміст відповіді на інформаційний запит. Отже:

На ваше звернення від 16.02.2009 року повідомляю про наступне:

1. Відділ у справах сім'ї та молоді міської ради користується загальною електронною адресою міської ради: miskrada_hm@.ukr.net

2. Основним завданням вказаного відділу згідно Положення є:
- забезпечення реалізації на території міста державної політики стосовно сім'ї, дітей та молоді;
- виконання соціальних програм та здійснення заходів, спрямованих на забезпечення соціального та правового захисту сім'ї, дітей та молоді, рівних прав і можливостей для участі жінок і чоловіків у політичному, економічному і культурному житті, сприяння соціальному становленню і розвитку дітей та молоді, запобігання насильству в сім'ї, торгівлі людьми, організація оздоровлення, відпочинку і дозвілля дітей та молоді;
- сприяння молодіжним, дитячим та іншим громадським організаціям у проведенні ними роботи з питань сім'ї та молоді.


3. Начальник відділу у справах сім'ї та молоді міської ради Степанюк Інга Миколаївна розпочала свою трудову діяльність в 1984 році старшою піонерважатою 8-ми річної школи с. Колибабинці. 1985-89 р.р. навчалась у Вінницькому державному педагогічному інституті ім.Островського на факультеті підготовки вчителів початкових класів. 1989-1993 р.р. працювала вчителькою початкових класів СЗШ №10 м. Бердичів. В 1994 році продовжила свою педагогічну кар'єру в СЗШ №4 м.Хмільника.

9.02.1998 р. за конкурсом була прийнята на посаду інструктора І категорії відділу у справах сім'ї та молоді міської ради. З 1.04.2001 р. посаду інструктора було перейменовано на спеціаліста. В жовтні 2006 р. пройшла курси підвищення кваліфікації в центрі підвищення кваліфікації державних службовців, керівників державних підприємств, установ і організацій м.Вінниця.

1.02.2007 р. була підвищена до головного спеціаліста, а 10.10.2007 р. до начальника відділу у справах сім'ї та молоді міської ради. В вересні 2008 р. пройшла курси підвищення кваліфікації державних службовців в Державному інституті розвитку сім'ї та молоді м. Київ.

4. У відділі працює дві посадові особи: начальник (Степанюк І.М.) та спеціаліст ІІ категорії (Бялківський А.С.)

5. Відділ працює з 8:30 до 17:30 год. (з 13:00 до 14:00 год. обідня перерва). У цей час проводиться прийом громадян, щоденно крім суботи та неділі.

6. Однією з основних програм відділу у справах сім'ї та молоді міської ради є Комплексна программа підтримки сім'ї, дітей та молоді м. Хмільника до 2010 року.

7. Рішенням виконкому Хмільницької міської ради №683 від 18.12.2008 р. було затверджено заходи з проведення в місті у 2009 році Року молоді.

8. На проведення молодіжних заходів у 2009 році з міського бюджету передбачено 10900 грн.

9. Кошти витрачаються відповідно до заходів Комплексної програми підтримки сім'ї, дітей та молоді м.Хмільника до 2010 року.

З посадовими інструкціями працівників відділу, інформацією про проведену роботу відділу за 2008 рік, Комплексною програмою підтримки сім'ї, дітей та молоді м.Хмільника до 2010 року, заходами з проведення в місті у 2009 році Року молоді, Ви можете ознайомитись у відділі у справах сім'ї та молоді міської ради, оскільки їх зміст є досить об'ємним.
Адреса відділу: м.Хмільник, вул.Столярчука 2.