«Сільським громадам – належний рівень правової допомоги»

«Сільським громадам – належний рівень правової допомоги»
21.07.2012
Саме таку назву має проект громадської організації «ПРАВО», презентація якого, за участі представників Хмільницької районної влади, ЗМІ та громадськості, відбулася 20 липня в Хмільницькій районній бібліотеці для дорослих.
Під час презентації керівник проекту Віталій Дорох розповів про історію виникнення ідеї щодо розробки проекту, а також про його мету та завдання. Також було зроблено акцент на Закон України «Про безоплатну правову допомогу», а також вказано на роль громадських організацій в процесі її надання.
Для довідки: з 2010 року, на базі офісу громадської організації «ПРАВО» функціонує Центр підтримки громадських ініціатив, який надає послуги ініціативним групам, громадським організаціям, органам самоорганізації населення, ОСББ тощо.
Минулого року громадська організація «ПРАВО» стала переможцем конкурсу в рамках Регіональної програми розвитку підприємництва у Вінницькій області на 2011-2012 роки. Таким чином Центр підтримки громадських ініціатив розширив перелік послуг.


Разом з тим, за останні два роки, в Хмільницькому районі, завдяки програмі «Бібліоміст», було створено 5 інтернет-центрів на базі Хмільницької районної бібліотеки для дорослих та бібліотек сіл Вишенька, Лозна, Скаржинці, Соколова.
Сам проект направлений на створення механізму, завдяки якому бідні верстви населення з вказаних громад, зможуть отримувати безоплатну правову допомогу.
Проект «Сільським громадам – належний рівень правової допомоги» реалізується громадською організацією «ПРАВО» в партнерстві з Хмільницькою райдержадміністрацією, Хмільницької районною радою, Хмільницькою ОДПІ, Хмільницьким міськрайонним управлінням юстиції, Хмільницькою районною бібліотекою для дорослих та громадською організацією “Молодіжна Рада”, за фінансової підтримки Міжнародного фонду Відродження".