СКАСОВАНЕ ПОЛОЖЕННЯ – ПОЗИЦІЯ ПІДПРИЄМЦЯ, ЯКИЙ ЗАХИЩАЄ СВОЇ ПРАВА

СКАСОВАНЕ ПОЛОЖЕННЯ – ПОЗИЦІЯ ПІДПРИЄМЦЯ, ЯКИЙ ЗАХИЩАЄ СВОЇ ПРАВА
21.08.2012
Нещодавно Хмільницька міська рада скасувала Положення про надання послуг в сфері розваг в м. Хмільнику. На сайті інформаційної агенції «ПЕРСПЕКТИВА» з’явився матеріал, в якому мене фактично було звинувачено в тому, що я відстоював «своє право» на несплату міських зборів».

Після детального ознайомлення зі матеріалом на «ПЕРСПЕКТИВІ» та аудіозаписом сесії, в мене склалося враження, що а ні журналісти, а ні, власне – депутати міської ради, не зрозуміли, що відбувалося насправді.

Я жодним чином не відмовляюся сплачувати місцеві податки чи збори, більше того – я їх сплачую. Я є платником податків на спрощеній системі оподаткування, заборгованості ні перед податковою, ні перед пенсійним фондом не маю.

Коли я піднімав питання про зазначене Положення, то мав на увазі виключно його законність. Під час сесії та в матеріалі на «ПЕРСПЕКТИВІ» йшлося про те, що я відмовився від сплати якоїсь орендної плати на землю. Хочу всіх запевнити, в Положенні жодним чином не згадувалася плата за оренду земельної ділянки. Згадувався тільки земельний сервітут. А це ДУЖЕ велика різниця. Не вірите? Спитайте в будь-якого юриста.

Я вважав і вважаю, що скасоване Положення містило норми, які суперечать чинному законодавству України, що перешкоджали реалізації мого, закріпленого Конституцією права на здійснення підприємницької діяльності.

Так, я справді захищав свої права. Вичерпавши всі можливості під час спілкування з депутатами та посадовцями міської ради, я навіть був змушений звернутися до прокуратури. Причому, по дивному збігу обставин, моє звернення до прокуратури співпало в часі з проведенням позачергової сесії міської ради.

Я вважаю, що Положення містило низку невідповідності до законодавства, головне з яких – введення норми, відповідно до якої підприємці були змушенні укладати угоди земельного сервітуту. Все це я виклав в своєму зверненні до прокуратури, яке пропоную вашій увазі:



Насамкінець хочу всіх запевнити, що я й надалі збираюся захищати свої права. Коли буде оприлюднено проект нового Положення, воно пройде процедуру антикорупційної громадської експертизи, і якщо текст Положення міститиме чергові невідповідності – будуть напрацьовані пропозиції його розробникам.

З повагою, Олександр Вознюк