СТАТУТ ХМІЛЬНИКА ПОТРЕБУЄ СУТТЄВОГО КОРИГУВАННЯ – до таких висновків дійшли експерти громадської організації «ПРАВО»

СТАТУТ ХМІЛЬНИКА ПОТРЕБУЄ СУТТЄВОГО КОРИГУВАННЯ – до таких висновків дійшли експерти громадської організації «ПРАВО»
20.03.2020
В рамках реалізації проекту «Створення системи безоплатної правової допомоги в Хмільницькій громаді», який реалізується громадською організацією «ПРАВО», в партнерстві з Хмільницькою міською радою та Хмільницьким бюро правової допомоги, експертами проекту було проведено аналіз Статуту територіальної громади міста Хмільника.

Предмет аналізу:

  • відповідність Статуту територіальної громади міста Хмільника чинному законодавству України;

  • наявність в Статуті територіальної громади міста Хмільника норм та процедур, які гарантують членам територіальної громади можливість брати участь в місцевому самоврядуванні з використанням інструментів місцевої демократії.


Під час аналізу було виявлено, що окремі норми Статуту застаріли та не відповідають чинному законодавству, що створює перешкоди, а інколи – унеможливлює участь членів територіальної громади в процесах прийняття рішень.

Експертами проекту було розроблено пропозиції щодо оновлення Статуту та приведення його у відповідність до вимог чинного законодавства, які було надіслано на ім'я Хмільницького міського голови.

Пропонуємо ознайомитися зі звітом за результатами аналізу Статуту територіальної громади міста Хмільника.

Результати аналізу Статуту територіальної громади міста Хмільника

Проект «Створення системи безоплатної правової допомоги в Хмільницькій громаді», реалізується громадською організацією «ПРАВО», в партнерстві з Хмільницькою міською радою та Хмільницьким бюро правової допомоги, за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».