ТАКА ЦІКАВА ШКОЛА ЛІДЕРІВ

ТАКА ЦІКАВА ШКОЛА ЛІДЕРІВ
18.06.2009
Нещодавно у м. Вінниці відбулася Літня школа лідерів, яка тривала два дні (13-14 червня), і на яку з’їхалася молодь зі всієї України. Організаторами стали молодіжна організація “Фундація регіональних ініціатив” (ФРІ) м. Вінниці та м. Києва спільно з Молодіжним ресурсним центром. Навчання проводилось в офісі студентської ради Вінницького національного технічного університету. Представники з різних молодіжних організацій Вінниці, Львова, Волині, Бердичева, Києва, Житомира, Кам’янець-Подільського, Луганської області, Донецька та інших, а також ті, яким просто була цікава тематика школи Лідерів, активно діяли на практичних завданнях, креативно мислили, дискутували, висували ідеї, обговорювали різні цікаві питання, чим ще раз підтвердили думку про те, що сучасна молодь здатна на великі зрушення навіть на державному рівні, оскільки свіжі та невтомні сили молоді вирують у кожному небайдужому, волелюбному лідерові.

З міста Хмільника були два учасники, які разом з тим представляли РГО “ПРАВО” – Алла Корнієнко та Сергій Романюк.

Програма Літньої школи лідерів була досить напруженою, хоч і цікавою. Як завжди, на початку відбулося знайомство зі всіма учасниками школи. Першим перед молоддю виступив Голова ВМГО “Фундація регіональних ініціатив” Віталій Шабунін, який розповів про свою організацію, те, чим займається Молодіжна ВАРТА взагалі і що планують на майбутнє.

Наталка Краснянська з Громадської організації молоді м. Вінниці “Моє життя” розповіла теорію і показала на практиці тему “Командотворення”.

Олена Літвішко – Голова Правління Київської ФРІ, зацікавила молодь тим, як керувати конфліктними ситуаціями, згладжувати негативні емоції та опановувати себе.

Напружений, цікавий день закінчився підведенням підсумків та екскурсією по вечірній Вінниці.

Наступного дня у роль тренера вправно “ввійшов” Олександр Петрянич зі Львова. Його тема – Міжнародні освітні студентські програми, якою зацікавив студентів ще й тим, яка для них є велика можливість поїхати за кордон на навчання чи стажування.

Далі – Петро Волинський, PR-консультант громадських організацій, а для висвітлення теми “Лобіювання” було запрошено першого заступника начальника Головного управління з питань внутрішньої політики, у справах засобів масової інформації та зв’язків з громадськістю ОДА Романа Штогрина.

Остання тема – “Риторика”, про яку молодим лідерам розповів Президент Київського відділення ВМГО “Дебатна Академія” Назарій Боярський.

Між семінарами-лекціями були невеликі перерви, цікаві завдання та ігри, які з задоволенням виконувалися та з радістю, веселим настроєм сприймалися.

По закінченні навчального процесу всіх тренерів та учасників школи було нагороджено Сертифікатами учасника Літньої школи лідерів, які вручали координатори проекту школи лідерів: керівник навчальних проектів Молодіжного ресурсного центру Олександра Скиба і голова Правління ВМО ВМГО “ФРІ” Христина Коваленко. Всі учасники отримали знання, багато позитивних емоцій, а головне – нових друзів.