У ВІННИЦІ ОБГОВОРЮВАЛИ МЕХАНІЗМИ НАДАННЯ БЕЗОПЛАТНОЇ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ

У ВІННИЦІ ОБГОВОРЮВАЛИ МЕХАНІЗМИ НАДАННЯ БЕЗОПЛАТНОЇ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ
20.03.2014
5.3574!OpenElement&FieldElemFormat=jpgПроблемні питання надання безоплатної правової допомоги обговорювали під час засідання «круглого столу», який відбувся у Вінниці.

Участь в заході взяли представники органів державної влади та місцевого самоврядування, а також представники громадських організацій, зокрема, Подільського центру прав людини та громадської організації «ПРАВО». Також в роботі круглого столу взяла представник Міжнародного фонду «Відродження» Ольга Гальченко.

Під час круглого столу обговорювались питання реалізації прав громадян на безоплатну правову допомогу органами виконавчої влади, а також роль громадських організацій у забезпеченні доступу жителів Вінницької області до безоплатної первинної правової допомоги.

В рамках заходу було презентовано проект Подільського центру прав людини «Вінниччина – край поінформованих громадян».

Також учасники ознайомилися з досвідом громадської організації «ПРАВО» щодо налагодження механізмів надання безоплатної первинної правової допомоги, про який розповів керівник організації Віталій Дорох.

20.4644!OpenElement&FieldElemFormat=jpg

Обговоривши проблемні питання, учасники зібрання вирішили створити міжсекторальну робочу групу з метою взаємодії різних інституцій задля досягнення спільної мети.

Співорганізаторами круглого столу виступили Головне управління юстиції у Вінницькій області та Громадська рада при облдержадміністрації.

12.421A!OpenElement&FieldElemFormat=jpg