В ІЛЛІНЦЯХ ВНОСИТИМУТЬ ЗМІНИ ДО СТАТУТУ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

В ІЛЛІНЦЯХ ВНОСИТИМУТЬ ЗМІНИ ДО СТАТУТУ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
03.07.2018
До такого рішення прийшли учасники громадських обговорень, які відбулися в Іллінецькій міській ОТГ. Участь в заході взяли експерти громадської організації «ПРАВО».



Громадські обговорення стосувалися пропозицій та зауважень, які були напрацьовані експертами громадської організації «ПРАВО» щодо нормативного врегулювання в Статуті громади механізмів локальної демократії, а саме: внесення місцевих ініціатив, громадських слухань,зборів за місцем проживання та подання електронних петицій.



Після заходу відбувся тренінг, під час якого учасники мали змогу ознайомитися з іншими формами громадської участі, обговорити їх нормативно-правове регулювання, а також змоделювати ситуації за яких умов використання конкретного механізму було б найдоцільніше та найефективніше.



Заходи відбулися в рамках реалізації проекту «Інструменти місцевої демократії в об’єднаних громадах: долаємо перешкоди», який реалізується громадською організацією «ПРАВО», в партнерстві з Центром аналізу місцевої політики, за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».