В ХМІЛЬНИКУ ГОВОРИЛИ ПРО ЗВІТ НАЧАЛЬНИКА ПОЛІЦІЇ ПЕРЕД ГРОМАДОЮ

В ХМІЛЬНИКУ ГОВОРИЛИ ПРО ЗВІТ НАЧАЛЬНИКА ПОЛІЦІЇ ПЕРЕД ГРОМАДОЮ
13.10.2017
Нещодавно в Хмільнику відбулося засідання «круглого столу», під час якого учасники обговорювали вимоги законодавства щодо звіту поліції перед громадою міста.

Участь в заході взяли представники поліції та експерти громадської організації «ПРАВО».





Під час заходу були обговорені норми Закону України «Про національну поліцію», зокрема, що стосується публікації щорічного звіту, регулярного оприлюднення статистичних та аналітичних даних про вжиті заходи щодо виявлення, запобігання та припинення порушень публічного порядку, проведення відкритих зустрічей з представниками органів місцевого самоврядування, а також систематичного інформування громадськості про стан правопорядку та заходи, які вживаються щодо попередження правопорушень.



Під час обговорення, в якому взяли участь всі присутні, було досягнуто домовленості про те, що експертами громадської організації «ПРАВО» буде розроблено проект Порядку звітності начальника поліції перед громадськістю, який потім буде винесено на обговорення за участю більш широких кіл громадськості, а також посадовців міської ради.

Також під час зустрічі було обговорено перспективи залучення представників громадськості до спільного розгляду скарг на дії чи бездіяльність поліцейських та до перевірки інформації про належне виконання покладених на них обов’язків.

На завершення заходу учасники мали змогу поставити питання представникам поліції, які стосувалися дотримання правил дорожнього руху, патрулювання міста поліціянтами, встановлення знаків дорожнього руху, а також інших питань, що стосуються правопорядку в громаді.



Для довідки:

Засідання «круглого столу» відбулося в рамках проекту «Формування безпечного середовища: спільна справа поліції та громади» реалізовується громадською організацією «ПРАВО» в партнерстві з Центром аналізу місцевої політики, Хмільницьким відділом поліції Головного управління національної поліції у Вінницькій області та Хмільницькою міською радою в рамках програмної ініціативи «Права людини та правосуддя» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Метою проекту є формування сталих зв’язків між поліцією, міською владою та громадськістю в місті Хмільнику для впровадження підзвітності поліції, встановлення та підтримання правопорядку, попередження злочинності, розвитку безпечного середовища в громаді.