В Хмільнику обговорювали питання надання безкоштовної правової допомоги

В Хмільнику обговорювали питання надання безкоштовної правової допомоги
07.08.2012
В рамках проекту громадської організації «ПРАВО» «Сільським громадам – належний рівень правової допомоги», відбулося засідання «круглого столу», під час якого обговорювалися питання надання безкоштовної правової допомоги мешканцям сільських громад Хмільницького району. Участь в заході взяли представники органів державної влади та місцевого самоврядування, а також представники громадськості та бібліотекарі з сіл Вишенька, Лозна, Скаржинці та Соколова.

Питання, які обговорювалися під час круглого столу, стосувалися визначення кола питань, які найчастіше турбують сільських мешканців, налагодження механізму комунікації між сільськими бібліотеками та правовим центром, що функціонує на базі офісу громадської організації «ПРАВО», а також потреби в набутті певних знань та навичок сільськими бібліотекарями для забезпечення отримання первинної правової допомоги сільськими мешканцями. За задумом розробників проекту, сільські бібліотекарі мають стати своєрідною «поєднуючою ланкою» між сільськими мешканцями, які потребують правової допомоги та фахівцями правового центру.

По завершені заходу бібліотекарі отримали буклети, які містять відповіді на окремі питання правового характеру.

Для довідки: проект громадської організації «ПРАВО» «Сільським громадам – належний рівень правової допомоги» реалізовується в партнерстві з Хмільницькою районною бібліотекою для дорослих, Хмільницькою РДА, Хмільницькою рацонною радою, Хмільницькою ОДПІ, Хмільницьким міськрайонним управлінням юстиції та громадською організацією «Молодіжна Рада», за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Пропонуємо фотозвіт з заходу: