В ХМІЛЬНИКУ СТВОРЯТЬ ОПЕРАТИВНУ ГРУПУ ІЗ СУПРОВОДУ ПРОЦЕСУ РЕФОРМУВАННЯ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ

В ХМІЛЬНИКУ СТВОРЯТЬ ОПЕРАТИВНУ ГРУПУ ІЗ СУПРОВОДУ ПРОЦЕСУ РЕФОРМУВАННЯ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ
12.06.2014
загруженноеВ Хмільнику створять оперативну групу із супроводу процесу реформування місцевого самоврядування. Це вирішили учасники розширеного засідання депутатської групи «Громадянська варта», яке відбулося в конференц-залі міської ради.

Необхідність проведення цього заходу була зумовлена резонансом, який був спричинений проведеними на минулому тижні дебатами, що відбулися в рамках україно-польського проекту «Суспільний капітал для українського самоврядування».

Під час дебатів було презентовано та обговорено Концепцію реформування місцевого самоврядування. Учасники дебатів дійшли висновку, що перед громадами виникне багато викликів, на які потрібно буле оперативно та фахово реагувати. Саме тому членами депутатської групи «Громадянська варта» було ініційовано проведення розширеного засідання, під час якого було вирішено створити оперативну групу із супроводу процесу реформування місцевого самоврядування.

В якості доповідача депутати запросили керівника громадської організації «ПРАВО» та експерта проекту «Суспільний капітал для українського самоврядування»

Віталія Дороха.

Також під час засідання учасники рекомендували міському голові Хмільника Василю Грушку визначити відповідальним за практичний супровід процесу реформування місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою секретаря міської ради.

Зважаючи на важливість питання, учасники зібрання рекомендували міському голові регулярно, на чергових сесіях міської ради, офіційно інформувати депутатів про хід реформування АТУ та місцевого самоврядування, а також провести консультації з керівництвом Хмільницької райдержадміністрації та Хмільницької районної ради щодо їх офіційної позиції в питанні майбутнього реформування місцевого самоврядування та АТУ регіону.

Варто відзначити, що учасники зібрання вирішили підтримати пропозицію редактора міськрайонної газети «Життєві обрії» Павла Окоодька щодо запровадження рубрики «Реформа місцевого самоврядування».