В ХМІЛЬНИКУ ЗРОБИЛИ ПЕРШИЙ КРОК В РОЗРОБЦІ СИСТЕМИ РИЗИК-МЕНЕДЖМЕНТУ В ЗАКУПІВЛЯХ

В ХМІЛЬНИКУ ЗРОБИЛИ ПЕРШИЙ КРОК В РОЗРОБЦІ СИСТЕМИ РИЗИК-МЕНЕДЖМЕНТУ В ЗАКУПІВЛЯХ
22.03.2017
Сьогодні відбулося перше засідання робочої групи, діяльність якої спрямована на розробку системи ризик-менеджменту на основі ризик-індикаторів PROZORRO для замовників, що здійснюють закупівлі за власні кошти та кошти міського бюджету.

Участь в засіданні взяли члени робочої групи, зокрема:

Юрій Підвальнюк – начальник управління економічного розвитку та євроінтеграції міської ради, Надія Буликова – начальник юридичного відділу, Тетяна Тищенко – начальник фінансового управління, Юрій Кондратовець – голова постійної депутатської комісії з питань планування, бюджету, економічного розвитку та підприємництва, а також експерти громадської організації «ПРАВО»: Володимир Шеремета, Тарас Носальський та Віталій Дорох.

Під час засідання експертами громадської організації «ПРАВО» було представлено концепцію системи ризик-менеджменту, яка, за задумом, має складатися з таких основних етапів:

  • визначення ризиків;

  • аналіз ризиків;

  • планування заходів захисту;

  • впровадження заходів захисту;

  • нагляд, вимірювання та контроль.


Також учасники обговорили можливий розподіл повноважень між структурними підрозділами міської ради для забезпечення постійного аналізу ризиків під час здійснення закупівель.

На завершення учасники зібрання погодилися підготувати на наступне засідання перелік потенційних ризиків, які можуть виникнути під час здійснення закупівель: від їх планування до фактичного виконання контрактів та обговорити їх на наступному засіданні.

Нагадуємо, що робочу групу з розробки системи ризик-менеджменту було створено міським головою Сергієм Редчиком. Робоча група має до 1 травня розробити систему ризик-менеджменту та представити її під час засідання «круглого столу», який має відбутися за участі розпорядників бюджетних коштів та громадськості.