В ХМІЛЬНИЦЬКІЙ ГРОМАДІ РОЗПОЧИНАЄТЬСЯ СОЦІОЛОГІЧНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ

В ХМІЛЬНИЦЬКІЙ ГРОМАДІ РОЗПОЧИНАЄТЬСЯ СОЦІОЛОГІЧНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ
09.07.2019
Шановні мешканці Хмільницької громади! Просимо Вашого сприяння в поведені соціологічного дослідження, спрямованого на виявлення наявних в громаді правових проблем.



Будемо вдячні, якщо приділите 15 хвилин своєї уваги, якщо до Вас звернуться наші інтерв’юери. Часу це займе не багато, а користі від такого опитування буде значна. Результати буде опрацьовано та розроблено заходи, які дозволять вирішити правові проблеми, а також зменшити негативні наслідки від їх наявності.

Для довідки:

Наша громада зараз бере участь в програмі «Правоспроможна громада – 2019». Програма є комплексом практичних заходів, що включає дослідження правових потреб громади, розробку місцевих програм доступу до правосуддя, оцінку їх реалізації. Адміністрування програми здійснюється Громадською спілкою «Мережа правового розвитку» (членом якої є громадська організація «ПРАВО»), ВБО «Українська фундація правової допомоги» та мережі правових клубів «Pravokator».

Представники Хмільницької міської ОТГ, а саме: Олена Черній, Віталій Дорох (громадська організація «ПРАВО»), Наталя Мазур (Хмільницька міська рада) та Ганна Маринич (Хмільницьке бюро правової допомоги) взяли участь в навчанні в рамках цієї програми.

Нашою командою вже було проаналізовано статистику звернень за отриманням правової допомоги до офісу нашої організації та Хмільницького бюро правової допомоги, розроблено методику та інструментарій дослідження.

На нашу думку, практична користь в реалізації такої ініціативи полягатиме в можливості більш акцентовано інформувати членів громади про їх права та механізми вирішення правових потреб, планувати та проводити навчання з тих тем, які найбільш актуальні для членів громади (суб’єктів господарювання, громадських організацій тощо), а також виявити нормативно-правові перешкоди в реалізації прав членів громади.

Контактна особа:

Олена Черній

067 143 43 83

pravo.ngo@gmail.com