В ХМІЛЬНИЦЬКОМУ РАЙОНІ РОЗРОБИЛИ ПРОГРАМУ РОЗВИТКУ ТУРИЗМУ

В ХМІЛЬНИЦЬКОМУ РАЙОНІ РОЗРОБИЛИ ПРОГРАМУ РОЗВИТКУ ТУРИЗМУ
24.01.2016
p_62825_1_gallerybigВ Хмільницькому районі мають намір затвердити програму розвитку туризму. Відповідний проект рішення про затвердження програми вже розміщено на офіційному сайті районної ради.

Програму розроблено на виконання Стратегії розвитку Хмільницького району на період до 2020 року.

Мета програми - становлення туризму, як перспективної галузі економіки Хмільницького району та забезпечення її сталого розвитку; створення позитивного іміджу Хмільниччини, як осередку туризму; удосконалення туристичної інфраструктури району; створення конкурентоспроможного туристичного продукту здатного максимально задовольнити туристичні потреби мешканців району та його гостей; забезпечення підвищення якості надання туристичних послуг.

Програмою передбачено, що для досягнення мети, діяльність щодо її реалізації буде здійснюватися за такими основними напрямками:

  • Формування іміджу Хмільницького району, як туристично привабливого регіону;

  • Створення туристичної інфраструктури;

  • Розвиток сільського зеленого туризму;

  • Впровадження новітніх технологій в розвиток туристичної сфери.


Загалом на реалізацію програми, з різних джерел, передбачається залучити понад 10 000 000 гривень, з них 9 000 000 грн. з державного бюджету, 1 455 000 грн. з районного та 140 000 грн. – з інших джерел, не заборонених законодавством.

Програму було розроблено відділом культури та туризму Хмільницької райдержадміністрації. Співрозробник програми – Хмільницька районна громадська організація «ПРАВО».

Ознайтмитися з проектом програми можна ТУТ.