В ХМІЛЬНИЦЬКОМУ РАЙОНІ ЗРОБИЛИ ЩЕ ОДИН КРОК ДО ВПРОВАДЖЕННЯ СИСТЕМИ БЕЗОПЛАТНОЇ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ

В ХМІЛЬНИЦЬКОМУ РАЙОНІ ЗРОБИЛИ ЩЕ ОДИН КРОК ДО ВПРОВАДЖЕННЯ СИСТЕМИ БЕЗОПЛАТНОЇ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ
27.12.2013
pdСьогодні Хмільницька районна рада затвердила зміни до Єдиної районної правоохоронної програми, а також Порядок відбору юридичних осіб для надання правової допомоги.

За запропонований проект рішення депутати проголосували одноголосно.

Після внесення змін до Програми та затвердження відповідного Порядку в Хмільницькому районі фактично створено передумови для запровадження системи безоплатної правової допомоги для мешканців сільських громад, яка базуватиметься на залученні до цього процесу юридичних осіб приватного права.

Затвердженню відповідних документів передувала тривала та кропітка робота, до якої було залучено представників районної ради, районної державної адміністрації, міськрайонного управління юстиції, громадської організації «ПРАВО», а також експертів громадської ради при Вінницькій облдержадміністрації Ольгу Бригу та Михайла Бардина.

DSCN4029

Члени робочої групи проаналізували перспективи впровадження різних моделей надання безоплатної правової допомоги в Хмільницькому районі та дійшли висновку, що найоптимальнішою моделлю є залучення до цього процесу юридичних осіб приватного права. Опираючись на такі висновки, експертами було розроблено пропозиції щодо внесення змін до відповідної районної програми та нормативно-правова база, яка дозволить провести конкурс з метою відбору найефективнішої пропозиції, що дасть змогу впровадити систему надання правової допомоги в Хмільницькому районі.

DSCN4015

Для довідки:

Нагадуємо, що в Хмільницькому районі реалізовується проект «Безоплатна правова допомога – в кожну сільську громаду», спрямований на створення передумов для організації надання первинної безоплатної правової допомоги населенню в сільських громадах. Проект реалізовується громадською організацією «ПРАВО», в партнерстві з Хмільницькою райдержадміністрацією, Хмільницькою районною радою, Хмільницьким міськрайонним управлінням юстиції та Хмільницькою районною бібліотекою для дорослих, за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».