В ПІДГОТОВЦІ ПРОГРАМИ РОЗВИТКУ ХМІЛЬНИКА МАЄ БУТИ ЗАЦІКАВЛЕНА МІСЬКА ВЛАДА

В ПІДГОТОВЦІ ПРОГРАМИ РОЗВИТКУ ХМІЛЬНИКА МАЄ БУТИ ЗАЦІКАВЛЕНА МІСЬКА ВЛАДА
15.08.2013



borovskiy_3Про це заявив заступник губернатора Вінниччини Максим Боровський в інтерв’ю інтернет-виданню Винница-РЕАЛ. Пропонуємо вашій увазі уривок з інтерв’ю, який стосується перспектив розвитку курорту Хмільник.


Журналіст Винница-РЕАЛ:


- Хмільник втрачає інвестиції через відсутність затвердженої Кабміном програми розвитку. Так довго домагалися статусу міста-курорту, і така пастка ... Коли очікувати остаточного доопрацювання цього документа?
Максим Боровський:


- Я ж родом із Хмільника. Тому, якщо так можна сказати, ця тема мене хвилює ще й з цієї причини. Для створення відповідних умов, ми визначили Хмільник як цілісний інвестиційний майданчик. Скажу відверто, Кабінет міністрів не приїде в Хмільник, чи не стане два роки вивчати привабливі і проблемні моменти, щоб написати програму. У першу чергу в такій програмі, на мій погляд, повинна бути зацікавлена міська влада. Щоб «підстьобнути» мерію, два місяці тому їм була запропонована компанія, яка зможе не тільки написати стратегію розвитку міста, а й відпрацювати окремі елементи щодо привабливості курорту, які дозволять бути більш презентабельним на національному рівні. Це нудна, але дуже важлива частина роботи. У подібних випадках ініціатива повинна виходити від міської влади, які бачать інвестиційний потенціал, чітко уявляють завдання і можуть підготувати проект, а його вже може затвердити або не затвердити Кабмін. Крім того, стратегія розвитку Хмільника буде «вписана» у загальну стратегію розвитку регіону, яка зараз теж на етапі формування.
Журналіст Винница-РЕАЛ:


- Будь-яка стратегія включає в себе масу «космічних», тобто абстрактних ідей і мінімум конкретики. Можете конкретизувати, коли документ по Хмільнику передадуть уряду для затвердження та виділення коштів?
Максим Боровський:


- Я згоден, що «стратегія розвитку» - це гасло. Але і базовий документ. І я хочу, щоб кінцевий документ конкретно по Хмільнику був якісним, тому поспіх в даному питанні недоречна. Відповідаючи ж на ваше запитання, скажу, що в першому кварталі майбутнього року робота буде завершена. Можна пасивно пристосовуватися, можна активно діяти ... Так от, чекати, що Кабмін затвердить програму і передбачить під неї фінансування курортного райцентру, звичайно, варто, але сформований інвестиційний майданчик в місті потрібен, перш за все, щоб самим приводити «за руку» інвесторів, показувати їм ділянки, на яких можна будувати санаторії. Їх потрібно переконати, що це вигідно. Я пропонував мерії в слогані презентації Хмільника написати, наприклад: «Ми подвоїмо Ваш капітал». Переконливо? Думаю, цей слоган серйозно б попрацював на залучення приватних інвестицій, які б дозволили місту розвиватися.