ВАРТІСТЬ ПРОЇЗДУ В МАРШРУТКАХ ХМІЛЬНИКА ТАКИ ЗРОСТЕ…

ВАРТІСТЬ ПРОЇЗДУ В МАРШРУТКАХ ХМІЛЬНИКА ТАКИ ЗРОСТЕ…
05.05.2014
taxiСьогодні знову відбулися громадські слухання, чи то пак громадські обговорення. Стосувалися вони напрочуд актуального питання: доцільності підвищення вартості проїзду на міських маршрутках. Нагадаємо, що підняти вартість проїзду з 2 грн. до 2.5 вирішили приватні перевізники, які займають нішу автоперевезень у місті. Аргументували вони це різким підвищенням вартості ціни на пальне та скачком іноземної валюти, який, мовляв, спричинив подорожчання і амортизації транспорту. Таке рішення громада міста сприйняла неоднозначно, тому, аби аргументовано довести доцільність зростання ціни на проїзд, було організовано моніторинг пасажиропотоку. Внаслідок такого громадського дослідження все ж вирішили, що ціна зміниться і вже із 6 травня становитиме 2 грн. 50 коп. Проте це рішення було не одностайним, адже під час обговорення з боку присутніх було озвучено багато пропозицій стосовно можливості уникнення підвищення ціни різними способами. Прикро, що перевізники навіть слухати їх не хотіли, натомість наводячи свої вагомі аргументи.

Камінцем спотикання стало питання ціни на квиток для дітей шкільного віку. Виявляється, що перевізники запланували відмовитись від прописаного у договорі пункту возити школярів до 14 років за половину ціни та надалі перевозити дітей у дні шкільних занять за повною вартістю квитка, тобто 2,5 грн. Цього вдалося уникнути і до першого червня ціна для школярів залишиться старою – 1 гривня.

Міський голова Василь Грушко в ході обговорень вкотре продемонстрував своє невміння спілкуватися з громадянами, які бажали висловити свою думку, дозволяючи собі фамільярні випади в бік виступаючих, типу «я знаю, нащо ти сюди прийшов, аби пропаритись»; «знову ти хочеш зірвати слухання», «сиди і не кричи…» та безліч інших. За словами міського голови, перевізникам Хмільника «ще потрібно ноги цілувати» за те, що вони так справно виконують свої обов’язки. Також Василь Пилипович порекомендував перевізникам не слухати «вискочок» й надалі продовжувати працювати, тому що «ціну підіймемо, як і запланували».

Після закінчення громадських слухань було заплановано засідання виконавчого комітету міської ради, на розгляд якого виносилося ряд питань, зокрема і стосовно підвищення вартості проїзду у Хмільнику. Саме там і буде прийнято відповідне рішення, тому чи витрачатимуть хмільничани більше грошей із власного гаманця на свій проїзд та проїзд дітей вирішать члени виконкому міської ради. Побачимо.