Від подій до ініціатив: що Нового у 'Мурашнику' за тиждень

Від подій до ініціатив: що Нового у 'Мурашнику' за тиждень
10.09.2024

Минулого тижня в ресурсному центрі "Мурашник", що діє під егідою громадської організації "Право", відбувся період підбивання підсумків насиченого літнього сезону та планування майбутніх заходів. Це був час активного пошуку нових ідей для розвитку й співпраці, що надихає на нові досягнення та відкриває двері для нових можливостей.

 

Заняття "Батьківство без стресу”

Минулого тижня у ресурсному центрі "Мурашник" відбулася фінальна зустріч програми "Батьківство без стресу", яку проводили психологині з чеської гуманітарної організації "Людина в біді" — Оксана Терещук та Олена Камінська. Учасниці програми, мами, зізнаються, що ці заняття стали для них справжнім джерелом корисних знань. Вони відчувають себе впевненішими у вихованні, краще розуміють потреби своїх дітей і можуть будувати з ними гармонійні, теплі стосунки. Програма не лише допомогла їм знайти нові підходи, але й подарувала відчуття підтримки та взаєморозуміння.

 

 

Зустріч “Кола підтримки”

У нашому ресурсному центрі відбулася чергова зустріч групи "Коло підтримки" з психологинею чеської гуманітарної організації "Людина в біді" Оксаною Терещук. Цього разу зустріч була присвячена темі самопізнання, де кожна учасниця мала можливість створити свій особистий вірш-послання. Це стало особливим способом заглибитись у свої думки та емоції, висловивши їх через поетичні рядки. Такі практики допомагають відкривати внутрішні ресурси, даруючи відчуття гармонії та внутрішнього спокою.

 

 

Натхнення на нові ідеї

На імпровізованих репетиціях творчих людей завжди панує атмосфера натхнення і креативності. Під час цих зустрічей часто народжуються нові ідеї та музичні проєкти! Нещодавно учасниця проєкту "Chill по місту" Ірина Круголькова вразила нас чудовою грою на фортепіано, а Віталій Дорох вдало доповнив її виступ грою на гітарі, створивши магічну музичну атмосферу.

 

 

Заключна зустріч від Ініціативної групи жінок Хмільника

Ініціативна група жінок Хмільника провела цього тижня підсумки в  рамках проєкту «Посилення голосу жінок в громадах», що реалізується Громадською організацією ВІСЬ м.Вінниця у партнерстві з CARE.Ukraine. Зустріч під назвою “Спитай, як їй вдалося” провели в форматі "вільної кави". Спілкувались з жінками, які  попри будь-які перешкоди, йдуть далі і розвиваються, змінюються, творять, волонтерять, підтримують, мотивують.

 

 

Велозаїзд на озеро у с. Вугли

Цього тижня учасники та учасниці нашого велоклубу "Хмільник на педалях" вирушили в чудову подорож до озера у селі Вугли. Захоплююча поїздка наповнила всіх позитивом, енергією та приємними враженнями. Відпочинок на березі озера з пікніком, чудові краєвиди, живе спілкування у затишній компанії створили атмосферу справжнього перезавантаження та зарядили натхненням на нові пригоди!

 

 

Заняття з остеопаткою

У неділю відбулося чергове практичне заняття з лікаркою-остеопаткою Інною Герасімовою. Під час цієї зустрічі учасниці й учасники вивчали корисні техніки самодопомоги, які допомагають зменшити головний біль і покращити роботу мозку. Заняття пройшло у невимушеній атмосфері, а нові знання обіцяють бути корисними в повсякденному житті для підтримки фізичного та ментального здоров'я.

 

 

Гітарний гурток

Цього тижня у "Мурашнику" стабільно продовжували роботу наші улюблені гуртки та клуби за інтересами. Гітарний гурток, як завжди, збирав творчу молодь, наповнюючи простір музикою, творчістю та енергією. Ці зустрічі не лише дають можливість розвивати музичні здібності, але й створюють особливу атмосферу єдності та натхнення для учасників.

 

 

Шаховий клуб

У нашому шаховому клубі стратегія та аналітичні навички стають частиною захоплюючої гри. Кожна партія — це шанс продемонструвати свою кмітливість і тактику, що перетворює кожну зустріч на незабутній досвід. Тут кожен матч відкриває нові можливості для вдосконалення та захоплює гравців у світ інтелектуальних викликів.

 

 

Суспільно-корисні роботи

Наш центр активно продовжує організовувати суспільно корисні роботи, зокрема плетіння сіток для ЗСУ. Ця діяльність не лише надає важливу допомогу армії, а й створює особливу атмосферу єдності та солідарності серед учасниць, об’єднуючи їх навколо спільної мети — підтримати тих, хто захищає країну.

 

 

Ресурсний центр "Мурашник" завжди з радістю підтримує ініціативи, що сприяють розвитку, зростанню та згуртованості громади. Якщо у вас є ідеї, але бракує ресурсів — звертайтеся до нас! Якщо ви хочете приєднатися до гуртків або клубів за інтересами — також будемо раді вам допомогти! Слідкуйте за нашими новинами і не пропустіть можливість долучитися до наших заходів! Ваші ідеї та участь мають для нас велике значення, адже разом ми здатні досягати значних результатів.

 

Координаторка ресурсного центру “Мурашник”
Юлія Килосова