ВІДБУЛИСЯ ЗАГАЛЬНІ ЗБОРИ ГРОМАДСЬКОЇ СПІЛКИ «МЕРЕЖА ПРАВОВОГО РОЗВИТКУ»

ВІДБУЛИСЯ ЗАГАЛЬНІ ЗБОРИ ГРОМАДСЬКОЇ СПІЛКИ «МЕРЕЖА ПРАВОВОГО РОЗВИТКУ»
26.03.2021
25 березня, в режимі онлайн, відбулися загальні збори громадської спілки «Мережа правового розвитку», членом якої є громадська організація «ПРАВО».

Під час зборів було заслухано та затверджено звіти про виконання Операційного та Фінансового планів за 2020 рік, схвалено вступ до Мережі 5 нових громадських організацій, а також затверджено Стратегічний план Мережі до 2025 року, Операційний та Фінансовий плани Мережі на 2021 рік.

Також було підсумовано результати Моніторингу організаційної спроможності членських організацій у 2020 році.

Мережа правового розвитку, членом якої є громадська організація «ПРАВО», – це спілка організацій громадянського суспільства, які розвивають територіальні громади через надання безоплатної правової допомоги. Спілка почала своє формування у 2009 році під назвою «Мережа Центрів правової інформації та консультацій». Тоді 8 організацій вирішили об‘єднати свої зусилля для вироблення спільних підходів до надання правової допомоги у громадах, узагальнення типових звернень та стандартизації надання правової допомоги.

На сьогоднішній день спілка об’єднує організації з більшості регіонів України. Ці організації, на базі яких створені офіси Мережі, надають населенню базову інформацію з правових питань, активно співпрацюють з місцевим самоврядуванням для розв’язання індивідуальних проблем та для захисту суспільних інтересів, впроваджують альтернативні способи вирішення конфліктів, розвивають громади та місцеве лідерство.