ВОРОНОВИЦЬКА ОТГ: КОМУНІКАЦІЯ В ГРОМАДІ – КЛЮЧОВЕ ПИТАННЯ ПОДАЛЬШОГО РОЗВИТКУ

ВОРОНОВИЦЬКА ОТГ: КОМУНІКАЦІЯ В ГРОМАДІ – КЛЮЧОВЕ ПИТАННЯ ПОДАЛЬШОГО РОЗВИТКУ
08.12.2017
7 грудня, в День місцевого самоврядування, в Вороновицькій об'єднаній територіальній громаді, відбулося засідання «круглого столу».

Темою для обговорення стала комунікація в громаді.

Участь в заході взяли посадові особи ОТГ, депутати, а також експерти громадської організації «ПРАВО» - Олена Черній та Віталій Дорох.



На початку обговорення учасникам було презентовано проект «Інструменти місцевої демократії в об'єднаних громадах: долаємо перешкоди». Віталій Дорох, зокрема, зазначив, що в рамках реалізації проекту передбачається проведення аналізу нормативно-правової бази, яка регламентує порядок проведення громадських слухань, внесення місцевих ініціатив, електронних петицій, а також проведення загальних зборів за місцем проживання.



Олена Черній наголосила, що в рамках проекту, окрім аналітичного блоку, заплановано проведення навчальних заходів для представників місцевої влади та громадськості на тему використання інструментів локальної демократії.



Після цього відбулося обговорення, під час якого учасники обговорили комунікацію в Вороновицькій ОТГ, а також проблемні питання, з якими стикаються мешканці громади.



На завершення учасники домовилися про подальшу співпрацю та, вже в неформальній обстановці, обговорили можливі теми для проведення навчання для активу громади.



Для довідки:

Проект «Інструменти місцевої демократії в об’єднаних громадах: долаємо перешкоди» реалізується громадською організацією «ПРАВО», в партнерстві з Центром аналізу місцевої політики та Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Окрім Вороновицької ОТГ проект реалізовуватиметься в Вапнярській та Іллінецькій громадах.