Я – НЕ Я І ХАТА НЕ МОЯ…

Я – НЕ Я І ХАТА НЕ МОЯ…
10.05.2016
102848Начальник Хмільницького відділу поліції, який розслідував «справу Дмитра Гройсмана», «списав» її на експертів. Про це повідомляє інтернет-видання ВИННИЦА.info.

10 травня, Дмитро Руденко провів прес-конференцію як начальник Хмільницького відділу поліції, під час якої представники ЗМІ цікавились, на чому він як слідчий ґрунтував доказову базу по порносправі.

Дмитро Руденко зазначив, що всі матеріали ґрунтувались на висновках експертів, а справу він розслідував лише останні сім днів. І висновків експертів було достатньо, щоб була зібрана доказова база.



«Є справи, рішення в яких слідчий приймати не компетентний. Зокрема, це і визначення чи є продукція з ознаками порнографічної, чи немає. Що стосується тої справи, то хочу сказати, що там було три, чотири чи п’ять епізодів. Цій справі здається 6 років, якщо я не помиляюсь, були вивчені фотознімки та висновки експертиз. Висновки експертиз по цьому: був висновок вінницької експертизи, який був підданий сумніву, був висновок експерта київського і був висновок науково-дослідного експертно-криміналістичного центру. Тобто було три висновки.

Слідчий не повноважний визначати, чи є порнографія в фото, відео чи якихось малюнках. Слідчий призначає для цього експертизу», - сказав Дмитро Руденко.



Нагадаємо, «порносправу» Д. Гройсману завели за публікацію в «Живому журналі» в 2010 році. Проводились обшуки в квартирі правозахисника.

Дмитра Гройсмана звинувачували у вчиненні злочинів, кваліфікованих статтею 338 ч.1 (наруга над державними символами) та кількох епізодів по ст. 301 (розповсюдження порнографічних матеріалів) Кримінального кодексу, перекваліфікувавши їх у вчинення злочину за ст. 301 ч. 2 (розповсюдження порнографічних відео та графічних матеріалів).

Суд повністю виправдав Дмитра Гройсмана, але до виправдального вироку він не дожив...

1456321358_07-Гройсман0