Як спільно зробити місто чистішим?

Як спільно зробити місто чистішим?
15.04.2011
Накопичення побутового сміття в місцях не пристосованих для його збирання (вздовж доріг, на берегах річки, у парках, приватному секторі) та й самі пункти збору сміття – це проблема, яка далеко не перший рік стоїть на порядку денному проблем нашого міста.
Відповідно до Закону України "Про благоустрій населених пунктів" існує державний, самоврядний і громадський контроль у сфері благоустрою населених пунктів. Але, як виявилося, більшість депутатів міської ради та пересічні мешканці особливо не переймаються даною проблемою.

Я пропоную всім небайдужим жителям міста долучитися до цієї проблеми.



В мене виникає питання, чи може(бажає) сьогодні громада долучитися до контролю за благоустроєм нашого міста? Чи може(бажає) міська влада дати «зелене світло» мешканцям міста виконувати певні функції в цьому напрямку? На мою думку якщо міська влада надасть ці самі функції громаді, то цим самим вона напевно зможе досягти суттєвого покращення благоустрою, оперативного вирішення проблемних питань, усунення наболілих порушень. Для того, щоб жителі міста довіряли владі, підтримували її у намаганні навести лад, влада має будувати з ними партнерські відносини, більш широко залучаючи їх до громадського контролю за діяльністю органів місцевого самоврядування. Громадський контроль – це, безумовно, крок громадян та влади назустріч один одному!

Крім того, якщо у міськраді працює телефон довіри, а мені відомо що такий працює, то мешканці які знають, хто створює несанкціоновані смітники, викидуючи сміття в невстановлених місцях або мають фото, відео таких порушень – повинні телефонувати до міської ради, яка також повинна змушувати порушників за власні кошти, наголошую за власні прибирати смітники, а не за кошти міської громади.

Тож, громадяни, кому небайдуже наше місто давайте об’єднуватись і спільними зусиллями влади та громади зробимо Хмільник чистішим та охайнішим!

Отримано по електроній почті
підпис: оскар де ла хойя