ЯК ЖИВЕШ, СІЛЬСЬКА ШКОЛО? Запрошуємо до обговорення…

ЯК ЖИВЕШ, СІЛЬСЬКА ШКОЛО? Запрошуємо до обговорення…
19.06.2012
Проблеми «оптимізації» сільських шкіл в Хмільницькому районі обговорюватимуть під час круглого столу, який відбудеться 22 червня в приміщенні районної бібліотеки для дорослих (читальний зал). Під час заходу буде презентовано результати моніторингу якості освіти в нашому районі, який було проведено громадською організацією «ПРАВО».

До участі в засіданні круглого столу запрошено представників органів державної влади та місцевого самоврядування району, директорів шкіл, представників організацій політичних партій та громадських організацій, а також засобів масової інформації та активна громадськість.

В якості модераторів виступлять Михайло Бардин (Подільський центр прав людини) та Оксана Яцюк (Подільський центр соціальних технологій).

Початок об 11.00

Для довідки: захід відбувається в рамках проекту Вінницької обласної громадської організація «А-ВЕСТА» «Моніторинг якості і доступності освіти у сільських громадах Вінницької області», який реалізовується за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».

У Вінницькій області як і всюди в Україні йде процес закриття сільських шкіл. У 2010 році було закрито 4 школи і діяльність ще 13 шкіл було призупинено. У 2011 році закрито вже 7 шкіл, призупинено діяльність 8 шкіл. Найбільше шкіл закрито у Немирівському районі – загалом 8 навчальних закладів. По три школи у Погребищанському та Могилів-Подільському районах. По 2 школи у Літинському, Хмільницькому, Тиврівському та у Вінниці. По одній школі в Гайсинському, Липовецькому, Жмеринському, Чернівецькому, Тростянецькому, Барському районах. Загалом – 32 школи…