ЯКИМ БУДЕ СТАТУТ ХМІЛЬНИЦЬКОЇ ОТГ: ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ «КРУГЛОГО СТОЛУ» З ОБГОВОРЕННЯ ПРОЕКТУ «МІСЦЕВОЇ КОНСТИТУЦІЇ»

ЯКИМ БУДЕ СТАТУТ ХМІЛЬНИЦЬКОЇ ОТГ: ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ «КРУГЛОГО СТОЛУ» З ОБГОВОРЕННЯ ПРОЕКТУ «МІСЦЕВОЇ КОНСТИТУЦІЇ»
27.05.2020
Сьогодні відбулося засідання «круглого столу», під час якого обговорювався проект Статуту Хмільницької міської об'єднаної територіальної громади. Участь в засіданні взяли експерти громадської організації «ПРАВО» та посадовці міської ради.

Під час роботи було обговорень основні засади проекту Статуту та досягнуто домовленості щодо узгодження остаточної редакції проекту Статуту та винесення її на громадське обговорення.



Варто зазначити, що раніше експертами громадської організації «ПРАВО» було проаналізовано діючу редакцію Статуту територіальної громади міста Хмільника і дійшли висновку, що окремі норми Статуту застаріли та не відповідають чинному законодавству, що створює перешкоди, а інколи – унеможливлює участь членів територіальної громади в процесах прийняття рішень.

Експертами проекту було розроблено пропозиції щодо оновлення Статуту та приведення його у відповідність до вимог чинного законодавства, які було надіслано на ім’я Хмільницького міського голови.

Розпорядженням міського голови було створено відповідну робочу групу, члени якої дійшли висновку в недоцільності коригування чинної редакції Статуту громади, погодившись, що варто розробити принципово новий документ, взявши за основу рекомендації Міністерства регіонального розвитку.



Експертами громадської організації «ПРАВО» було проведено аналіз Методичних рекомендацій та підготовлено проект Статуту Хмільницької міської об’єднаної територіальної громади, а також коментарі до норм Статуту, які потребують додаткових консультацій з представниками всіх цільових груп (міським головою, депутатами міської ради, старостою, інститутами громадянського суспільства, громадськості тощо).

Ознайомитися з розробленими документами можна тут:

Проект Статуту

Коментарі до окремих норм проекту Статуту