ЗЕМЕЛЬНИЙ СЕРВІТУТ – ЩОСЬ ТУТ НЕ ТАК…

ЗЕМЕЛЬНИЙ СЕРВІТУТ – ЩОСЬ ТУТ НЕ ТАК…
04.10.2013
zemlyaДепутат Хмільницької міської ради Володимир Шеремета отримав роз’яснення від міського голови щодо особливостей застосування земельного сервітуту для встановлення тимчасових споруд в місті Хмільнику. Причиною депутатського звернення пана Володимира слугувала ситуація, яка склалася в місті, коли тимчасові споруди, наприклад той самий «Рибний магазин», розміщуються не на умовах оренди, а на умовах земельного сервітуту.

Чому так робиться в Хмільнику – роз’яснив міський голова Василь Грушко. Зокрема він зазначив, що «сервітут надається без проведення конкурсу», на відміну від оренди. Тобто виходить так, що міська влада свідомо уникає проведення конкурсів на оренду землі для встановлення тимчасових споруд?

Відповідь міського голови містить й інші не зовсім зрозумілі твердження. Зокрема Василь Грушко зазначає, що міська рада є власником землі, хоча власником комунальної землі є територіальна громада, а міська рада є тільки розпорядником.

Пропонуємо читачам висловити своє бачення правомірності застосування земельного сервітуту для встановлення тимчасових споруд для ведення підприємницької діяльності. А то є реальні підозри, що тут присутні певні порушення Земельного кодексу…

servitut 1servitut 2