ЗМІНИ ДО КРАЩОГО: АКТИВНА СПІВПРАЦЯ ТА ІННОВАЦІЇ У ХМІЛЬНИЦЬКІЙ ГРОМАДІ

ЗМІНИ ДО КРАЩОГО: АКТИВНА СПІВПРАЦЯ ТА ІННОВАЦІЇ У ХМІЛЬНИЦЬКІЙ ГРОМАДІ
11.07.2024

В середу, 10 липня в ресурсному центрі "Мурашник" відбувся, ініційований громадською організацією “ПРАВО”, круглий стіл, який став майданчиком для обговорення впровадженого у Хмільницькій громаді електронного сервісу "Відкрита громада" на платформі E-DEM. Участь у заході взяли представники ключових підрозділів Хмільницької міської ради, які беруть безпосередню участь у роботі з цим сервісом та представники громадської організації "ПРАВО".

Голова ради громадської організації “ПРАВО” Віталій Дорох, нагадав про історію впровадження сервісу “Відкрита громада” у Хмільницькій громаді та проблеми із використанням цього сервісу, які виникли внаслідок повномасштабного вторгнення Росії, що призвели до припинення його функціонування в громаді.

Відбулася жвава дискусія про позитивний вплив електронного сервісу на взаємодію місцевої влади та громадян. 

Учасники обговорили можливості залучення громадян до процесів управління громадою через цей інноваційний інструмент, що сприяє підвищенню швидкості реагування органів місцевого самоврядування на проблеми, які виникають у громаді.

Результатом обговорення стала домовленість про співпрацю Хмільницької міської ради та громадської організації “ПРАВО” заради відновлення роботи сервісу “Відкрита громада”.

Цей матеріал опубліковано в рамках проєкту «Мурашник Hub»: громадська активність для змін», що реалізується громадською організацією “ПРАВО”  за підтримки Європейського фонду за демократію (EED). Його зміст не обов’язково відображає офіційну позицію EED. Інформація чи погляди, висловлені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю його авторів.