Зустрічі, розвиток, творчість та єдність: новини тижня з "Мурашника"

Зустрічі, розвиток, творчість та єдність: новини тижня з "Мурашника"
24.09.2024

Минулого тижня Ресурсний центр "Мурашник", що підтримується громадською організацією “Право”, продовжив наповнювати життя своєї спільноти творчими зустрічами, цікавими подіями та корисними ініціативами. Кожен день був насичений новими ідеями, активностями та можливістю згуртуватися для досягнення спільних цілей.

 

Зустріч-бесіда "Світ зовнішні і всередині. Який він?”

 

Минулого тижня в центрі пройшла зустріч та обговорення теми "Світ зовнішні і всередині. Який він?", яку провела Уляна Мудь. Учасниці розмірковували про вплив мислення на реальність, роль афірмацій і взаємодію свідомого та підсвідомого. Особливу увагу приділили тому, як перепрограмувати негативні програми. Учасниці досліджували шляхи зміни свого мислення, щоб гармонізувати зовнішній і внутрішній світ.

 

 

Зустріч “Кола підтримки”

 

Відбулася чергова зустріч групи "Коло підтримки" з психологинею чеської гуманітарної організації "Людина в біді" Оксаною Терещук. Цього разу учасниці занурилися у світ арттерапії, спрямованої на самопізнання та вираженість внутрішнього "я". Під час медитації кожна шукала своє «дерево» — символ сили та ресурсу, а після цього створила його за допомогою різноманітних матеріалів для творчості. Ця практика дозволила краще відчути власні емоції, розкрити потенціал і зміцнити внутрішній баланс.

 

 

Клуб з бісероплетіння

 

За кілька зустрічей з майстринею Інною Панкєєвою учасниці "Жіночого кола" створили чудові браслети з бісеру, і вже працюють над новими виробами. Бісероплетіння стало для них не лише захоплюючим заняттям, але й приводом для спілкування у затишній та дружній атмосфері, де завжди можна отримати підтримку. З'явилася чудова ідея зробити ці зустрічі регулярними, і наш ресурсний центр підтримав її. Відтепер щосуботи "Клуб бісероплетіння" радо прийматиме всіх бажаючих майстринь!

 

 

Лекція-бесіда  "Скринінг і профілактичні огляди"

 

У нашому центрі пройшла лекція-бесіда на тему «Скринінг і профілактичні огляди», яку провели лікарки сімейної медицини Глуздань І.А. та Назарчук І.А. Під час зустрічі учасники й учасниці дізналися про важливість регулярних профілактичних обстежень для різних вікових груп, а також отримали корисну інформацію про актуальний календар щеплень для дорослих. Лікарки також дали вичерпні відповіді на запитання, які цікавили та турбували учасників та учасниць.

 

 

Зустріч “Дитячого клубу”

 

В нашому “Дитячому клубі” відбулася чергова творча зустріч, під час якої юні учасники та учасниці створювали чудові листівки для Хмільника до Дня його народження. В атмосфері натхнення та дружнього спілкування діти втілювали свої творчі ідеї, ділилися позитивними емоціями.

 

 

Суспільно корисні роботи

 

Наш ресурсний центр продовжує організовувати суспільно корисні роботи, зокрема плетіння сіток для ЗСУ. Ця діяльність забезпечує важливу підтримку армії, об’єднуючи учасниць навколо спільної мети — підтримати тих, хто захищає нашу країну.

 

 

Заняття з остеопаткою

 

У суботу відбулося чергове практичне заняття з лікаркою-остеопаткою Інною Герасімовою. Під час цієї зустрічі учасниці працювали з практикою центральною лінією на розширення, наповнення, активацію потенціалу, а також дізнались про експрес-метод для вивільнення деструктивних емоцій (злість, агресія, роздратування, страх). Ця зустріч — це ще один крок до самопізнання та емоційного зростання, подарувала учасницям нові знання та корисні навички.

 

 

Шаховий клуб

 

Шаховий клуб у нашому ресурсному центрі — це місце для всіх любителів цієї мудрої гри. Тут учасники та учасниці мають можливість покращити свої стратегічні навички, а також поспілкуватися з однодумцями та насолоджуватися кожною партією.

 

 

Гітарний гурток

 

У гітарному гуртку молодь знаходить натхнення та можливість виразити себе через музику. Під керівництвом досвідченого викладача Віталія Дороха учасники та учасниці вивчають різні стилі гри, обмінюються ідеями та створюють власні композиції, що робить кожну зустріч унікальною та особливою.

 

 

Велопоїздка

 

Цього тижня велоклуб "Хмільник на педалях" провів традиційну недільну велоподорож, вирушивши до мальовничого села Соколова. Учасники та учасниці мали можливість насолодитись екскурсією по  розписаних в національному стилі спорудах в рамках проєкту “Мальована хата”.

Ця мандрівка була пізнавальною, залишила незабутні враження від побаченої краси і багато гарних фото на пам’ять. Пікнік та активні ігри на березі річки стали прекрасним доповненням подорожі, зарядили всіх позитивним настроєм на цілий тиждень, до наступної велоподорожі.

 

 

Клуб настільних ігор

 

У неділю ввечері молодь зібралася в нашому ресурсному центрі для захоплюючої гри "Детектив клуб", яку організувала до Дня міста представниця відділу молоді та спорту Управління освіти, молоді та спорту Хмільницької міської ради Альона Панасюк та  провела майстриня настільних ігор Дар’я Попадюк. 

Гра пробудила фантазію, емоції, розвинула креативність, психологічні навички та кмітливість. Учасники та учасниці насолоджувалися веселою атмосферою, а гра залишила по собі приємний післясмак і бажання знову зібратися.

 

 

Минулого тижня "Мурашник" знову став осередком творчих проєктів та корисних зустрічей, які сприяють розвитку нашої громади. Якщо вам цікаво підтримати ініціативи, долучайтеся до наших заходів — разом ми створюємо нові можливості та будуємо згуртовану спільноту. Кожен ваш внесок — це крок до спільного прогресу!

 

Якщо у вас є цікаві ідеї чи проєкти, але не вистачає ресурсів для їх реалізації, ми завжди готові допомогти і підтримати. Разом ми можемо втілити будь-які задуми та розвивати нашу громаду!

Координаторка ресурсного центру “Мурашник”
Юлія Килосова