Благоустрою міста – дієвий громадський контроль

Благоустрою міста – дієвий громадський контроль
18.03.2010
15 березня 2010 року в залі засідань міської ради заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергієм Саєнком була проведена нарада з головами громадських рад мікрорайонів міста та дільничними інспекторами міліції з питань проведення з 03 березня по 07 травня 2010 року двомісячника по благоустрою і санітарній очистці, реалізації вимог Закону України «Про благоустрій населених пунктів» та змін внесених до деяких законодавчих актів України.

У роботі наради взяли участь керівники комунальних підприємств, спеціалісти управління житлово-комунального господарства та комунальної власності та відділу організаційно-масової роботи міської ради.

У своїх виступах учасники зібрання звертали увагу на необхідність активізації роботи органів самоорганізації населення, внесення певних змін до їх керівного складу, залучення широких кіл громадськості до проведення робіт по впорядкуванню власних, прилеглих та закріплених територій до пасхальних свят і в подальшому до відзначення 65-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Наголошувалось на необхідності запровадження, у відповідності до вимог ст. 41 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», громадського контролю у сфері благоустрою міста, створення для його здійснення інституту громадських інспекторів з благоустрою, які б мали право на проведення перевірок і складання протоколів про порушення чинного законодавства у сфері благоустрою.

Підсумовуючи нараду заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Сергій Саєнко наголосив на необхідність залучення до роботи громадськими інспекторами найбільш впливових і авторитетних громадян, які користуються шаною і повагою мешканців відповідної територіальної громади міста. Поставлено завдання: - на початковій стадії створення громадського контролю забезпечити до 01.04.2010 року діяльність в кожній громадській раді мікрорайону громадського інспектора спрямувавши його роботу, перш за все, на залучення мешканців міста до спільної роботи по благоустрою його територій, роз’яснення вимог чинного законодавства в сфері благоустрою. Складання протоколу про порушення правил благоустрою міста не має бути самоціллю і застосовуватиметься тільки у випадках стійкого ігнорування громадянином або суб’єктом господарювання попереджень і вимог інспектора щодо усунення порушень стандартів, норм та правил у сфері благоустрою та поводження з відходами.

Управління житлово-комунального господарства


та комунальної власності міської ради