Чергова технічна помилка чи перевищення повноважень?

Чергова технічна помилка чи перевищення повноважень?
11.04.2012
Читачам сайту відомі перипетії навколо затвердження Положення про надання послуг у сфері розваг http://pravongo.org/hmilnytski-osoblyvosti-rehulyatornoji-polityky-h-chy-ne-zanadto/. Якщо коротко, то міська влада розмістила проект рішення, який має всі ознаки регуляторного акту в розділі «Проекти рішення сесії за квітень», який не пройшов належного громадського обговорення.

Але все ж таки сумніваючись в своїх висновках, я звернувся із запитом на інформацію до міського голови з пропозицією надати наступну інформацію:

Поки відбувався розгляд мого звернення, В останьому номері газети “Я та місто”, зявилося повідомлення про оприлюднення проекту регуляторного акту. Візповідно до нього, сам проект Положення про надання послуг у сфері розваг на території м. Хмільника мають намір оприлюднити 12 квітня 2012 року. Відповідно до норми ст. 9 Закону України “Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності”, строк, протягом якого від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються зауваження та пропозиції, встановлюється розробником проекту регуляторного акта і не може бути меншим ніж один місяць та більшим ніж три місяці з дня оприлюднення проекту регуляторного акта та відповідного аналізу регуляторного впливу.

Таким чином Положення про надання послуг у сфері розваг на території м. Хмільника в жодному разі не може бути винесене на розгляд сесії Хмільницької міської ради, яке має відбутися в квітні. Мінімальний термін, якого необхідно дотриматися складає 1 місяць. Тобто не раніше 12 травня 2012 року…

Сьогодні надійшла відповідь від міського голови щодо термінів оприлюднення проекту Положення. Ось цитата з листа:

«Проект регуляторного акту «Про затвердження Положення про надання послуг у сфері розваг на території міста Хмільника» в результаті технічної помилки було розміщено в розділі «нормативно-правові акти/Проекти рішень міської ради/Квітень». До посадової особи, яка допустила технічну помилку, застосовано заходи дисциплінарного впливу».



Ну з Положенням, начебто, все зрозуміло… Технічна помилка… Але хто мені пояснить, на підставі якого документу і керуючись якими нормами, на наступне засідання виконавчого комітету мають намір винести проекти рішень про надання дозволів суб’єктам господарювання, діяльність яких якраз і підпадає під визначення «надання послуг у сфері розваг на території міста Хмільника»? До того ж вимагаючи від підприємців, наприклад, укладання договору строкового земельного сервітуту? Положення, яке регламентує діяльність в цій сфері має бути затверджене не раніше травня… Чи знову технічна помилка?

Пропоную вашій увазі проекти згаданих «дозвільних» рішень:

http://hmilnyk.osp-ua.info/userfiles/file/2012/02042012/18.doc

http://hmilnyk.osp-ua.info/userfiles/file/2012/03042012/19.doc