Громадська організація «ПРАВО» вимагає дотримання законодавства про доступ до інформації

Громадська організація «ПРАВО» вимагає дотримання законодавства про доступ до інформації
07.11.2011
7 листопада Хмільницька районна громадська організація «ПРАВО» була змушена повторно звернутися з запитом на інформацію на ім’я міського голови Василя Грушка. Ось текст звернення:

Хмільницькому міському голові


Грушку В.П.


Запит на інформацію


Шановний Василь Пилипович


Як Вам відомо, 9 вересня 2011 року, громадська організація «ПРАВО» звернулася до Вас, як до Хмільницького міського голови з листом, в якому запропонувала розробити, спільно з добровольцем Корпусу Миру США в Україні Річардом Віллануева, проект, спрямований на профілактику ВІЛ/СНІДу в місті Хмільнику.


У відповідь на наше звернення, ми отримали лист від 28.09.2011 року за №Д-449/02, за підписом першого заступника міського голови, секретаря міської ради пана Петра Дреженкова, в якому містилася відмова Хмільницької міської ради та його виконавчого комітету щодо розробки спільного проекту, спрямованого на профілактику ВІЛ/СНІДу в місті Хмільнику.


http://pravongo.org/v-hmilnyku-nemaje-neobhidnosti-provodyty-profilaktyku-vilsnidu/


Зважаючи на такі обставини, ми вирішили звернутися за роз’ясненнями, які стосувалися дій першого заступника міського голови, секретаря міської ради Петра Дреженкова, а також позиції міської влади щодо профілактики ВІЛ/СНІДу в місті Хмільнику (копія листа додається).


http://pravongo.org/hromadska-orhanizatsiya-pravo-vymahaje-rozyasnennya-pozytsiji-miskoji-vlady-schodo-profilaktyky-vilsnidu-v-hmilnyku/


Нещодавно ми отримали лист-відповідь за №ІЗ-21-90 від 25 жовтня 2011 року, в якому містилася відповідь тільки на друге питання (стосовно позиції міської влади щодо профілактики ВІЛ/СНІДу в місті Хмільнику). З невідомих причин перше питання, яке стосувалося дій першого заступника міського голови, секретаря міської ради Петра Дреженкова, було проігноровано.


http://pravongo.org/osoblyvosti-profilaktyky-vilsnid-v-hmilnyku-diya-druha/


Ми вважаємо, що склалася прикра помилка, яка призвела до порушення ст. 40, ст. 34 Конституції України, ст. 1, 3, 5, 13, 14, 19 Закону України «Про доступ до публічної інформації» №2939-VI від 13 січня 2011 року, що стало перешкодою для реалізації закріпленого Конституції України права на отримання інформації.


Керуючись вищевикладеним, прошу Вас, як Хмільницького міського голову, надати у письмовому вигляді відповідь на наступне питання:


1. Яким нормативно-правовим актом керувався перший заступник міського голови, секретар міської ради пан Петро Дреженков, приймаючи рішення одноосібно від імені Хмільницької міської ради та її виконавчого комітету, про їх відмову в розробці спільного проекту з громадською організацією «ПРАВО», стосовно профілактики ВІЛ/СНІДу в місті Хмільнику? Просимо вказати назву нормативно-правового акту, конкретну статтю, а також дату затвердження та номер документу.


Звертаємо Вашу увагу на те, що, згідно частини 2 статті 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації» №2939-VI від 13 січня 2011 року, відповідь не по суті запиту вважається неправомірною відмовою в наданні інформації.


Заздалегідь дякую Вам за увагу до цього звернення і не сумніваюся, що Ваша компетентна співпраця відповідатиме курсу на реалізацію принципу верховенства права та забезпечення прозорості діяльності органів влади, проголошеному керівництвом нашої держави. Також висловлюю готовність відшкодувати фактичні витрати на копіювання та друк, якщо задоволення запиту на інформацію передбачає виготовлення копій документів обсягом більш як 10 сторінок, в межах граничних норм, встановлених Кабінетом Міністрів України, відповідно до вимог ст. 21 Закону України «Про доступ до публічної інформації».


Відповідь на моє звернення прошу надати в письмовому вигляді та в строк, передбачений ст. 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації» на наступну адресу: 22 000, Вінницька обл., м. Хмільник, вул.. 1-го Травня, буд.9, кв. 29


07.11.2011 року

З повагою Віталій Дорох