КИЇВСЬКИЙ ДІАЛОГ: РОЗПОВІДАЄМО ПРО ПРОЄКТИ НАШИХ МІНІ-ГРАНТЕРІВ

КИЇВСЬКИЙ ДІАЛОГ: РОЗПОВІДАЄМО ПРО ПРОЄКТИ НАШИХ МІНІ-ГРАНТЕРІВ
22.11.2022
Цьогоріч в рамках проєкту Регіональна школа партисипації на тему: «Інтеграція та соціалізація ВПО» реалізуються три мініпроєкти.

Переможцями цьогорічного конкурсу мінігрантів стали команди Бару, Жмеринки та Студеної. В цьому матеріалі ми розповімо про реалізовані ініціативи нашими грантерами. В наступних матеріалах про кожен проєкт буде більш детальна розповідь.

Команда Бару реалізує проєкт "Тут І Там", що передбачає заходи, мета яких допомогти внутрішньо переміщеним особам інтегруватись у життя Барської громади та налагодити ефективну комунікацію між ВПО, сім’ями військовослужбовців, активістами та представниками органів місцевого самоврядування.



Проєктом передбачені:

- кінні екскурсії;

- екскурсії з майстер-класами в гончарній майстерні;

- екскурсії просторового орієнтування.

Проєкт реалізується у співпраці із Балківським старостинським округом — староста Олександр ЧМИХ та Войнашівським старостинським округом — староста Оксана ШЕВЧУК.

Команда Жмеринки втілює проєкт “Дівочі посиденьки”. В рамках проєкту, буде проведено 6 заходів для внутрішньо переміщених осіб у Жмеринській громаді.



Це будуть майстерні, вечори спілкування, групи психологічної підтримки тощо. Під час цих зустрічей, люди зможуть між собою познайомитися, поділитись корисною інформацією та досвідом, отримати нові вміння та навички або просто підтримати один одного.

Мета проєкту посилити співпрацю між ВПО, які проживають у Жмеринській громаді через створення майданчика для безпечного та комфортного спілкування.

Студенянська команда реалізує проєкт “З теплотою в серці”.



Для проведення різноманітних заходів з метою соціалізації та адаптації ВПО в громаду, в тому числі дітей, планується створити на базі КЗ «Студенянська Публічна бібліотека» соціальний простір «З теплотою в серці», облаштувати його столиками та стільчиками для дітей 1,5-7 років, ноутбуком для роботи з аудиторією, придбати настільні ігри для дітей.

Протягом часу реалізації проєкту провести 5 програмних заходів для дітей різних вікових категорій, безробітних осіб працездатного віку, надати психологічну підтримку. Після реалізації проєкту забезпечити стабільне функціонування соціального простору для вирішення проблем внутрішньо-переміщених осіб із залученням місцевої влади, а також проведення культурних та дозвіллєвих заходів для різних вікових категорій та гендерних груп.



Регіональна школа партисипації на тему: «Інтеграція та соціалізація ВПО» відбувається в рамках проєкту «Створення в українських регіонах соціального капіталу для громадських ініціатив», орієнтованих на реформи, що реалізується німецькою ГО «Європейський Обмін» та Міжнародним Фондом «Відродження» у партнерстві з регіональними ГО за фінансової підтримки Федерального Міністерства закордонних справ Німеччини.