ПРОГРАМА КАНДИДАТА НА ПОСАДУ МІСЬКОГО ГОЛОВИ ХМІЛЬНИКА ВОЛОДИМИРА ШЕРЕМЕТИ

ПРОГРАМА КАНДИДАТА НА ПОСАДУ МІСЬКОГО ГОЛОВИ ХМІЛЬНИКА ВОЛОДИМИРА ШЕРЕМЕТИ
01.10.2015
12080895_1740293172867829_210298760_nБагатьох хмільничан цікавить питання: хто балотуватиметься на посаду міського голови Хмільника і які пропозиції він зробить громаді?

Наразі нам ще не відомий остаточний перелік кандидатів на посаду міського голови, але ми точно знаємо, принаймні, одного потенційного кандидата – Володимира Шеремету, який підтвердив свій намір балотуватися та надав, для оприлюднення, свою передвиборчу програму.

То ж пропонуємо хмільничанам ознайомитися з програмою кандидата на посаду міського голови Володимира Шеремети. Сам пан Володимир так прокоментував свою програму:

«Я, як і більшість виборців, завжди скептично та з недовірою ставився до передвиборчих програм. Вони у всіх кандидатів завжди були популістичними і про виконання програми переможці забувають відразу після виборів.

Оскільки Закон не вимагає від кандидата на посаду міського голови наявності передвиборчої програми, то я спочатку і не збирався її готувати з поваги до виборців, тому, що ніякий мер краще за медиків не знає проблем медицини, ніякий кандидат краще за освітян не знає проблем освіти. Головне завдання міського голови – на конкурсній основі підібрати команду ефективних менеджерів, здатних швидко навчатись і проводити успішні реформи кожен у своїй сфері.

Все ж я занотував для себе певні заходи та пріоритетні напрямки розвитку міста, які потребують детального обговорення та вивчення. Спочатку заходів було багато більше, але згодом я визначив лише п’ять першочергових, на мою думку, у кожній сфері. Кожен крок має бути сміливим, швидким, але разом з тим і виваженим.

Я вмію слухати і радитись. Готовий сприймати критику, зауваження і пропозиції. Зауважу, що маю нульову терпимість до проявів несправедливості та корупції, тому, головний та першочерговий захід у будь-якій сфері – знищення корупції. На гнилому фундаменті міцний будинок не збудуєш».

Отже, пропонуємо для ознайомлення програму кандидата на посаду міського голови Хмільника Володимира Шеремети:

Медицина

П’ять першочергових кроків

  • Знищимо таке явище, як обов’язкові ‘добровільні внески’, які набули форми шантажу з боку лікарні: ‘Якщо не дасте гроші, то ми вас лікувати не будемо’. Добровільні внески мають бути добровільними, а кожен факт їхнього вимагання буде присічений. Разом із цим посилимо контроль за використанням медичних фондів.

  • Проведення постійного анкетування хворих дасть змогу об’єктивно виявити всі проблеми, з якими він стикається під час лікування та перебування у лікарні. Це в свою чергу допоможе нам краще вирішувати ці проблеми та вивести систему надання медичних послуг на новий якісний рівень.

  • Виділення коштів міського бюджету та залучення додаткових коштів державного бюджету та коштів міжнародних фінансових організацій через написання проектів дозволить забезпечити медичні заклади міста сучасним медичним обладнанням.

  • Виділення з бюджету в достатній мірі коштів на закупівлю якісної вакцини, достатня фінансова підтримка програм боротьби з наркоманією, профілактикою СНІДу, туберкульозу тощо.

  • А найголовніше – популяризація здорового способу життя, особливо серед молоді. Це одна з головних функцій держави, в т.ч. органів місцевого самоврядування в питанні охорони здоров’я, і найкраща інвестиція у здоров’я нації!


Освіта

П’ять першочергових кроків

  • Покладемо край шкільним поборам. Спонсорська допомога дитсадкам та школам має носити виключно добровільний та анонімний характер та строго обліковуватись. Не потрібно перекладати функції держави на плечі батьків, не всі з яких можуть постійно давати гроші на школу, особливо коли в сім’ї двоє та більше дітей. Оскільки самі діти прямо дотичні до цих грошових поборів, чуючи думку своїх батьків про це явище, це дуже негативно відображається на їхньому світосприйнятті та спотворює ті світлі образи педагога та турботливої держави і є серйозною загрозою для формування гідної та вільної особистості. Всім необхідним фінансуванням має займатись держава.

  • Заохочуватимемо дітей до занять в спортивних секціях міста, розширимо їх мережу. Відновимо роботу басейну в ЗОШ №4. Також необхідно збудувати басейн біля дитсадка №3 та №7.Відновимо функціонування шкільних гуртків. Особливу увагу приділимо розвитку та заохоченню дітей до занять та вивчення прогресивних сучасних напрямків, наприклад комп’ютерної графіки, дизайну, WEB-програмування.

  • Створимо систему заохочень для педагогів міста, що передбачатиме грошові надбавки і премії та буде створювати мотивацію для вчителів приділяти більше часу та зусиль вихованню дітей,використовуючи новітні методики навчання та приділяти додаткову увагу індивідуально кожній дитині. Для здібної молоді, талановитих випускників ВНЗ будуть створені всі умови для заохочення повернення їх до Хмільника та залучення їх до роботи в систему управління містом з відповідною високою зарплатнею.

  • Школярі мають бути забезпечені всіма необхідними підручниками. Зі спекуляціями щодо необхідності батькам самостійно купувати підручники буде покінчено. Харчування дітей у школах має бути безплатним, і не лише для учнів 1-3 класів.

  • Залучимо кошти міського та державного бюджету, спонсорські, грантові кошти міжнародних організацій через написання відповідних проектів для модернізації комп’ютерних класів, закупівлі сучасного устаткування навчальних кабінетів та демонстраційного обладнання для класів.


ЖКГ

П’ять першочергових кроків

  • ліквідуємо монополію КП ‘Хмільницька ЖЕК’ в комунальному секторі. Чесна і прозора конкуренція серед надавачів житлово-комунальних послуг створить вибір, а населення отримає якісні послуги за помірну ціну.

  • покінчимо з непрозорістю тарифної політики, яка стане зрозумілою для споживачів, коли тарифи на житлово-комунальні послуги залежать від якості.

  • утеплимо фасади багатоповерхових будинків, що значно заощадить кошти мешканців, а самі будинки набудуть яскравого забарвлення.Запровадження різноманітних енергозберігаючих технологій дасть можливість істотно економити кошти споживачів.

  • заохочуватимемо мешканців до створення ОСББ. Це надзвичайно важливе питання, яке потребує грамотного підходу. Іншого шляху немає. Чим раніше ми це зробимо, тим швидше отримуватимемо якісні комунальні послуги за розумні тарифи.

  • закупимо за рахунок коштів міського бюджету та коштів міжнародних організацій, шляхом написання відповідних проектів необхідної комунальної техніки, що дозволить місту вчасно та якісно прибирати сніг, очищати дороги від бруду та пилу, залишатись свіжим, квітучим та охайним.


Дороги та транспорт

П’ять першочергових кроків

  • Якісні дороги – мій головний пріоритет. Побудуємо власний сучасний комунальний асфальтний завод та придбаємо сучасну техніку. Майбутніх провідних спеціалістів з будівництва доріг відправимо на стажування у Польщу або Німеччину за здобуттям досвіду. Проектанти більше не будуть помилятися, а дороги та тротуари будуть будуватися за новітніми технологіями і не в грудні, а починаючи з квітня.

  • Запровадимо прозорий механізм громадського контролю за використанням коштів на будівництві доріг та тротуарів, що дозволить знищити корупційну складову. Комунальний асфальтний завод буде заробляти для громади додаткові кошти. За рахунок зекономлених та зароблених коштів ми зможемо будувати багато більше нових доріг та тротуарів. Велику увагу приділимо периферійним вулицям.

  • Забезпечимо чітке маркування пішохідних переходів та їх належне освітлення, замінимо світлофори на сучасніші, що мають нормальну видимість у яскраву сонячну погоду, що знизить небезпеку для пішоходів та аварійність для водіїв.

  • Встановимо по головних вулицях міста системи автоматичної відеофіксації порушень правил дорожнього руху. Більше ніхто не буде безкарно перевищувати швидкість.

  • Наведемо лад в маршрутних пасажирських перевезеннях в місті. Проведемо науково обґрунтоване дослідження потреб міста в пасажирських перевезеннях, що дасть можливість визначити необхідні для міста маршрути та графік руху. Покладемо край з проявами хамства з боку окремих водіїв. Вартість проїзду буде відповідати якості послуги. Необхідно вивчити питання доцільності запровадження муніципального транспорту.


Соціальна політика

П’ять першочергових кроків

  • Створимо програму соціальної та психологічної реабілітації учасників АТО. Сьогодні часто учасники бойових дій залишаються поза увагою суспільства та влади. Інколи це призводить до депресій та трагічних нещасних випадків.

  • Проблему безробіття та створення нових робочих місць можна вирішити лише шляхом стимулювання розвитку малого та середнього бізнесу. Для цього створимо сприятливий інвестиційний клімат, впровадимо нові напрямки розвитку бізнесу та підприємництва, зменшимо адміністративний тиск на бізнес.

  • Всі діючі міські соціальні програми будуть збережені та розширені заради гарантування соціально незахищеним людям гідного життя.

  • Забезпечимо реалізацію права всіх пільговиків відповідно до Закону на пільговий проїзд у громадському транспорті міста.

  • Адаптуємо всю інфраструктуру міста до потреб громадян з обмеженими можливостями. Ми – будуємо європейське місто зручне для всіх його мешканців. Посилимо увагу до інклюзивної освіти та сімей, в яких проживає дитина-інвалід.


Дозвілля та відпочинок

  • Створимо літній дитячий вишкільний табір відпочинку, побудований на засадах козацького виховання, де діти зможуть відпочити від телевізорів, комп’ютерів, де нашим дітям прищеплять любов до своєї землі, свого народу, познайомлять з козацькими традиціями. Це сприятиме розвитку національної свідомості, гордості за свій народ і відповідальності перед майбутніми поколіннями. Також прищепить любов до дисципліни та порядку.

  • Міський парк потребує докорінних змін. Виготовимо проект на всі 26 гектарів парку з детальним плануванням і залученням спеціалістів із ландшафтного дизайну, що включатиме в себе велодоріжки, тенісні корти, міський пляж, можливість для інвесторів збудувати аквапарк, скульптурні галереї. Це буде справжній дендрологічний парк.

  • облюбовані місця літнього відпочинку хмільничан на природі будуть окультурені. Розглянемо можливість встановлення у таких місцях бесідок, мангалів та сміттєвих баків.

  • Хмільник може стати чудовим місцем проведення всеукраїнських тематичних фестивалів. Ми маємо стати цікавими для туристів та відпочиваючих у наших курортних закладах.

  • Впорядкуємо міський пляж та інші місця літнього відпочинку хмільничан на воді.


Інвестиції та бюджет

П’ять першочергових кроків

  • В першу чергу буде розроблена детальна інвестиційна карта міста з висвітленням кожного квадратного метра, що може приносити прибуток. Буде інтерактивний електронний і друкований варіант інвестиційного бюлетеня на декількох мовах, куди увійдуть всі об’єкти, що потребують інвестицій, з детальним описом їх можливого використання.

  • Будь-який інвестор, що бажає розвивати свій бізнес у Хмільнику та створювати робочі місця в жодному разі не повинен зіткнутися з адміністративним бюрократичним зволіканням. Оформленням всіх дозволів та документів має займатись міська рада під контролем міського голови у максимально короткий строк.

  • запровадимо у Хмільнику розроблений нами Стандарт державних закупівель, що зробить витрачання коштів міського бюджету максимально прозорим та унеможливить розкрадання наших з Вами грошей. На міському сайті буде створено розділ, де кожен зможе побачити, коли? хто? що? за яку ціну? витратив бюджетні кошти.

  • Запровадимо розроблене мною гнучке положення про спів фінансування робіт, що дозволить найбільш оптимально витрачати кошти міського бюджету та залучати кошти жителів Хмільника на найнагальніші потреби міста. Саме такий спосіб дасть можливість швидко виявити проблемні питання та виконати максимально можливий обсяг робіт у найкоротший строк.

  • Розширимо спектр надання комунальними підприємствами Хмільника якісних платних послуг жителям міста за розумну ціну. Це створить нові робочі місця і додаткові надходження до бюджету. Також прибуток буде приносити комунальний асфальтний завод, сміттєпереробний завод, запровадження виробництва власної тротуарної плитки, переробка деревини на пелети для продажу та опалення комунальних закладів міста тощо.


Екологія

П’ять першочергових кроків

  • Збудуємо сміттєпереробний завод за новітніми технологіями, що дозволить суттєво покращити екологічний стан курортного Хмільника та суттєво поповнювати бюджет міста.

  • розширення мережі каналізування стоків в приватному секторі міста дозволить покращити екологічний стан міста та якість ґрунтових вод.

  • Встановимо контроль за дотриманням правил господарського використання всього округу і зон санітарної охорони курорту Хмільник. Це велика територія навколо Хмільника, яка включає в себе 17 населених пунктів, і обмежує можливість застосування хімікатів у сільському господарстві зокрема.

  • Якість води у річці Південний Буг бажає бути кращою. Засмічені береги, сміття та порожні пляшки у воді по всьому берегу, прихований злив побутових та промислових стоків у річку, відсутність належної сучасної фільтрації питної води та каналізаційних стоків. Програма ‘Живий Буг’ передбачатиме комплексні заходи по оздоровленню нашої річки. Це має бути спільна програма всіх міст, розташованих у акваторії Південного Бугу. Також розчистимо та відновимо всі ставки та озера Хмільника.

  • Запровадимо у Хмільнику екологічний патруль з залученням волонтерів, підлітків та молоді, головним завданням якого буде виявлення та боротьба зі стихійними смітниками та їх винуватцями. Встановимо великі штрафи за викинуте сміття у невстановленому місці.


Більше про діяльність кандидата можна дізнатися з його персонального сайту: шеремета.укр