В Хмільнику громадськість та влада боротимуться з корупцією разом

В Хмільнику громадськість та влада боротимуться з корупцією разом
18.05.2012
Громадська організація «ПРАВО» виступить організатором дводенного тренінгу з проведення громадської антикорупційної експертизи проектів нормативно-правових актів. Організацією було подано заявку на отримання підтримки для проведення такого тренінгу від проекту UNITER, який адмініструє ІСАР “Єднання”. Нещодавно було отримано інформацію, що заявку підтримано.

До участі в тренінгу, окрім членів організації, буде запрошено представників міської та районної влади, до прямих обов’язків яких входить розробки проектів нормативно-правових актів, а також членів громадських рад при виконкомі Хмільницької міської ради та Хмільницької райдержадміністрації.

Свого часу саме громадська рада при виконавчому комітеті Хмільницької міської ради виступила з ініціативою щодо необхідності проведення навчання, за участю представників виконавчих органів міської ради. Міськвиконком погодив це окремим рішенням.

Зараз громадська організація «ПРАВО» розпочала роботу щодо проведення тендеру для визначення провайдера з надання послуг для проведення тренінгу.

Громадська організація «ПРАВО» вже має досвід проведення антикорупційної громадської експертизи проектів нормативно-правових актів. З результатами проведення експертизи можна ознайомитися за посиланням:

http://pravongo.org/chy-varto-pryjmaty-taki-dokumenty/

Для довідки:

Антикорупційна експертиза (експертиза на наявність корупціогенних норм) – діяльність із виявлення в проектах нормативно-правових актів положень, що сприяють або можуть сприяти вчиненню корупційних правопорушень (корупціогенні фактори), та розробки рекомендацій з їх усунення.

За ініціативою фізичних осіб, об’єднань громадян, юридичних осіб може проводитися громадська антикорупційна експертиза проектів нормативно-правових актів.