Зупинимо розкол України! Приєднуйтесь до акції протесту!

Зупинимо розкол України! Приєднуйтесь до акції протесту!
01.07.2012
2 липня в усіх обласних центрах одночасно відбудеться акція протесту «Зупинимо розкол України» проти законопроекту Колесніченка-Ківалова №9073 «Про засади державної мовної політики». У Вінниці акція відбудеться о 13:00 біля будівлі Вінницької міської ради, Вінницької обласної державної адміністрації (вул. Соборна 59, Соборна 70)

Організатори протесту – представники різних громадських організацій, рухів та ініціатив – закликатимуть депутатів проявити відповідальність перед своїм народом та майбутнім України і припинити спекуляції на мовному ґрунті. На їх думку, винесення законопроекту на друге читання найближчим часом спричинить збурення в суспільстві, а його прийняття понесе за собою безпрецедентні фінансові витрати, які перекриватимуться за рахунок соціальних та культурних статей бюджету, так як на виконання закону слід витрачати 17 мільярдів гривень щорічно, що перевищує сукупні витрати на охорону здоров’я та культуру.

Приєднуйтесь до акції!

Контакти організаторів акції в Вінниці:

063 991 85 73 Ярина Чорногуз
096 91 58 640 Олена Кирилюк

Нагадуємо, що Хмільницька міська рада підтримала звернення групи хмільницьких депутатів до Верховної Ради України щодо мовного питання. На розгляд позачергової сесії міської ради, яка відбулася 14 червня, було винесене всього одне питання: «Про звернення щодо зняття з розгляду законопроекту №9073 «Про засади державної мовної політики». Після обговорення та внесення коректив в проект рішення, воно було прийнято одноголосно: http://pravongo.org/hmilnyk-proty-dvomovnosti/