МЕШКАНЦІ ХМІЛЬНИКА СТУРБОВАНІ «РОЗРОБКОЮ» МІСЬКОГО СМІТТЄЗВАЛИЩА… На їхню думку це несе загрозу здоров’ю хмільничан…

МЕШКАНЦІ ХМІЛЬНИКА СТУРБОВАНІ «РОЗРОБКОЮ» МІСЬКОГО СМІТТЄЗВАЛИЩА… На їхню думку це несе загрозу здоров’ю хмільничан…
12.10.2012
Мешканці житлового масиву Мазурівка, що в Хмільнику, а також жителі села Дібрівка, переймаються екологічною та епідеміологічною ситуацією міського сміттєзвалища. На їхню думку, пошуки металу на сміттєзвалищі можуть призвести до трагедії. Пропонуємо пряму мову з матеріалу, який було розміщено на сторінках газети «Життєві обрії»:

«Хто, коли і кому продав міське сміттєзвалище, на якому, починаючи з літа, щоденно, крім вихідних, працює 4 одиниці потужної техніки: бульдозери, екскаватори та самоскид. А всю цю техніку обслуговують так звані «шукачі» корисних копалин, які за день-два, перериваючи сміттєзвалище, добувають до десятка тон металобрухту. Суть зовсім не в тому, хто, скільки отримує за металобрухт грошей, хоча для бюджету міста вони не були б зайвими. А в тому, що розриваючи сміттєзвалище на глибину до десятка метрів, вони витягують на поверхню тисячі-мільони бацил різних хвороб. Адже в окремі роки міське сміттєзвалище, на певний період, заміняло скотомогильник. Тут закопували і засипали тварин, хворих на чуму, сказ, сибірку. Нині все це, що спокійно лежало роками, витягується на поверхню, без усілякої протиепідемічної обробки, або хоча б присипанням чи трамбуванням розкритого.

Хіба у нашому місці чи районі немає санстанції чи інших екологічних служб, котрі могли б сказати «зась»? Невже всього цього не бачить міська влада, від якої і хотіла б почути відповідь громада міста та навколишніх сіл? А можливо на сторінках «Життєвих обріїв» ми почуємо відповідь і від правоохоронних органів?

Мешканці с. Дібрівки та житлового масиву Мазурівка»