ПРОГРАШ ЧИ ПЕРЕМОГА?

ПРОГРАШ ЧИ ПЕРЕМОГА?
11.06.2013
 

vopross67Саме під такою назвою в мережі інтернет, на ресурсі “Заповіт”, зявився матеріал невідомого автора про вчорашні події в Хмільницькій міській раді... Вважаємо за потрібне продублювати його на Громадському форумі Хмільниччини:
Програш чи перемога?
З таким питанням я вийшла із зали засідань міської ради по завершенні позачергової сесії. Моє вчорашнє припущення, що сесія відбудеться справдилось. За годину до початку засідання до мене дійшла інформація, що Грушком дана команда всім “своїм” 100% мобілізація. Досить прогнозований крок зі сторони команди Грушка-Дреженкова. Не зрозумілою для мене залишається їхня недільна позиція. Чи вони розраховували, що наступне засідання буде перенесено значно далі у часі, чи питання якось розчиниться само по собі, чи просто прораховували розклад опозиційних сил? Подейкують, що і в неділю, тобто вчора, мобілізаційна група Грушка перебувала неподалік міської ради, чи то у Кубряка, чи ще десь поруч на випадок того, коли буде кворум “опозиції”. Тоді була б відразу команда прибути на сесію. Зауважу, що досить організований та продуманий хід. Це ж стосується і самого головного героя – Дреженкова, який, як вже відомо сьогодні, ніякий фрак не приміряв, а і у неділю, і у понеділок був у приміщенні міської ради. Смію припустити, що він сидів зачинений у своєму кабінеті і, можливо, все чув.
На сесію у понеділок прийшло 30 депутатів. Не всі відразу, бо деякі доходили згодом, але загалом 30.
У порядку денному стояло одне питання – звіт голови тимчасової контрольної комісії Тетяни Карпенко. Але після зауваження Володимира Шеремети, щодо необхідності заслуховування звіту роботи тимчасової контрольної комісії з питань ремонту ліфтів дане питання було проголосоване та включене до порядку денного.
Виступ Тетяни Карпенко тривав близько години. Він містив виявлені комісією факти порушень та зловживань зі сторони секретаря Дреженкова та міського голови Грушка. Також “під роздачу” попадали працівники міської ради, відповідальні за не належним чином оформлений документообіг. В основному порушення стосувались земельного дерибану. Проект рішення містив 5 пунктів, серед яких була пропозиція звернутись до губернатора Івана Мовчана з проханням перевірити належне виконання делегованих виконкому міської ради повноважень (можу помилитись у формулюванні) і, звичайно ж, довгоочікуване питання про “імпічмент” Дреженкову.
Щоправда, питання про висунення недовіри пропонувалось розглянути на наступній сесії, а організацію цього питання доручити Грушку. Досить розумний тактичний хід. В такому випадку, питання про винесення недовіри секретарю міськради попадає в порядок денний наступної сесії і не вимагатиме повторного відкритого голосування за розгляд цього питання, а автоматично голосується “таємним” голосуванням. Такий розклад є надзвичайно загрозливий для групи Грушка, оскільки не всі залякані, хто бояться відкрито проголосувати, але, як і більшість, ненавидять Дреженкова, злякаються і багато з них проголосують за “недовіру” “таємним” голосуванням. Влада це добре розуміє і захищає свій режим, як тільки може.
Зрозумілою мені була позиція Бойка, який настійливо пропонував виключити з проекту рішення питання про недовіру. Після тривалої гарячої дискусії з цього питання пройшло перше голосування. Ось результати першого кола голосування.
ЗА” проголосували: Долін О.Ю., Коломієць К.В., Шеремета В.М., Брилянт О.В., Карпенко Т.І., Мельничук В.І., Гуцалюк С.О., Павлюк В.С., Шиманський М.О., Редчик С.Б., Керсіцький О.П., Шлапак В.П., Короліщук В.С., Сомов О.М., Костюк Ю.В., Аврамчук А.С., Загіка В.М. – загалом 17 голосів. Тут хочу відмітити і подякувати за принципову позицію Редчику і Загікі, оскільки, думаю, на них чиниться особливий тиск і ризикують вони найбільше. Також приємно відмітити позицію Коломійця, Керсіцького, Шлапака, Короліщука, з якими, думаю, також розмовляли, але які встояли і вчинили по-чоловічому.
“ПРОТИ” голосували: Кубряк, Терещенко, Бабюк, Бойко – без коментарів. Нічого дивного.
“УТРИМАЛИСЬ”: Владика С.М., Бонсевич Д.С., Денисюк Л.А., Островська М.П., Храповіцька Г.К., Барабаш М.В., Попов О.О., Король С.А., Каленіченко С.В. – 9 чоловік.
Відразу відмітимо відсутніх: Щербина А.П., Грушко В.В., Лісіцин В.О., Реп’ях О.А., Луков Д.С., Котик О.М., Галаченко В.В., Дубчак С.П., Подольський Л.І. ну і, звісно ж, Дреженков П.О.
Пролунала пропозиція Доліна оголосити перерву, і вона була прийнята.
Після короткої перерви питання було поставлене на повторне голосування.
Свою думку змінили: Дмитро Бонсевич із “Утримався ” на ”Проти” (мабуть йому у перерві вправив мізки парткерівник Бойко), Мирослава Островська та Олександр Попов із “Утримався ” на ”За”, і втік із зали від гріха подалі Сергій Король.
Було ще голосування за змінену редакцію проекту рішення, яке вигідне групі Грушка, але воно не набрало необхідної підтримки. І останнє, четверте коло голосування, під час якого все ж змінила свою думку Галина Храповіцька, дало 20 голосів “ЗА”. Не вистачило ОДНОГО голосу! І мені дуже хочеться знайти винуватого.
Позиція депутата при голосуванні – це не просто “подобається” чи ”не подобається”, “хочу” чи ”не хочу”. Це не просто піднята рука з поміж багатьох інших. Це відповідальність. В даному випадку – ЗЛОЧИН, оскільки кожен з них тверезо усвідомлював, що покриває інший злочин. Злочин очевидний для всіх.
Ну Кубряк, Терещенко і, особливо, Бойко поза обговоренням.
Король Сергій Андрійович думає так, як каже йому Репях. А Репях думає так, як йому в цей момент вигідно. Звісно ж – дружити з Грушком.
Владика Сергій Михайлович, Ви розумний, порядний чоловік. Що Ви робите? Продасте свої будматеріали і іншому секретарю чи меру. Не продавайте свій авторитет, совість, душу! Схаменіться! Народ Вас, поки що, поважає.
Діма Бонсевич, та пошли ти на... того Бойка! Ти ж не любиш ні Грушка ні Дреженкова. Я була про тебе нормальної думки, і сподіваюсь, що ти виправишся.
Денисюк Лілія Аркадіївна, до Вас особливих претензій немає. Любіть Кубряка та рівняйтесь в усьому на нього. І буде Вам щастя.
Барабаш Михайло Васильович, чому Ви не пояснили Чмелюку, що Ваш вік, статус, посада, авторитет не дозволять Вам опуститись до рівня ганчірки. Ну знайшли ж деякі інші депутати в собі таку сміливість. Підніміть голову. Подумайте і не дозволяйте собі такого в майбутньому.
Каленіченко Сергій Віталійович, Вам також не обов’язково повторювати рухи Кубряка в питанні підлизування міському голові. Ви ж можете залишатись абсолютно незалежним керівником. Поважайте себе.
І всіх разом хочу запитати, як Ви будете дивитись в очі виборцям, іншим депутатам після того, як нарешті буде дана оцінка і Дреженкову і Грушку? Дана і людьми, і відповідними органами. А це неодмінно станеться і, я впевнена, що дуже скоро.
Шановні виборці, запитайте і Ви у вищезгаданих депутатів, чому вони підтримали злочин? І запам’ятайте їх прізвища.
А до тих, хто не з’явився на цю сесію прохання, якщо Ви також не визначились, то краще не приходьте. Не ганьбіть себе і не розчаровуйте людей. Вигадуйте і далі різні причини Вашої відсутності.
По другому питанню порядку денного, а саме по звіту роботи комісії, що вивчала стан ремонту ліфтів доповідав Володимир Шеремета. В
ін озвучив багато цифр та доводів, що свідчать про зловживання влади в цьому питанні. Зокрема Шеремета звинуватив Грушка в тому, що той не догледів, чи виконує вінницька фірма, що обслуговує ліфти договірні зобов’язання, що коштувало місту декількасот тисяч гривень бюджетних коштів. Досить не вдала спроба керівника ЖЕКу Прокоповича ретируватися нікого не переконала. Він, фактично, визнав звіт роботи комісії. Під кінець слово взяв Борис Яцков, який переказав усю історію з ремонтом ліфтів, сміливо висунувши припущення, що хтось на цій справі збирався вкрасти значну суму коштів. Пропозиція комісії вилучити з положення про дольову участь норму, згідно якої мешканці мають сплатити 30% за ремонт ліфтів не була підтримана депутатами. Прийнята була пропозиція доручити виконкому переглянути вартість робіт по ремонту ліфтів. Мені ситуація здалась настільки заплутаною, що ще не скоро ліфти запрацюють.
І знову стосовно головного, першого питання. Хто програв і хто виграв? Я думаю, поки що, нічия. Хоча перевага, все ж, на стороні нападаючих, оскільки реакція правоохоронних органів буде обов’язковою. До того ж, ЗМІ не дадуть цій події “засохнути”.
Подивимось.